Present till 16 åring

Vad önskar sig en 16 åring i present?

Att hitta bra presenter är inte så svårt som det först verkar. Ok, det finns visserligen inte riktigt lika mycket att välja mellan som när han eller hon var barn. Men det finns ändå ganska mycket bra saker att köpa till dem som de faktiskt blir glada för. Några tips för den som behöver en hitta en födelsedagspresent akut: Pengar, presentkort på kläder, powerbank eller en systemkamera och fotokurs. Fortsätt gärna läsa för fler bra presenttips till 16 åringar. 

En del av mina inlägg innehåller annonslänkar. Om du köper något genom någon av dessa länkar så betalar du inte en krona mer, men jag får en liten provision, som hjälper till att hålla sidan igång. Tack! Det här inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för CDON, Upplevelse.com och coolstuff

Det allra viktigaste när du ska köpa present till en 16 åring är att du inte ska köpa kläder till honom eller henne bara. Vill du ge kläder, så köp i så fall ett presentkort så att hon eller han kan få välja ut något själv. Att välja kläder åt någon annan är svårt. 16 åringen har förmodligen inte samma klädsmak som du och köper nu något är det stor risk att plagget bara kommer bli liggande i garderoben.

Det kanske inte är jätteroligt att ge bort, men det 16 åringen förmodligen kommer bli gladast av att få i födelsedagspresent är pengar. Pengar som han eller hon får använda fritt.

De brukar också uppskatta att man gör något tillsammans med dem, varför inte ge bort biocheckar, en shoppingtur eller en fika på stan. Vår tid är det finaste vi kan ge till någon annan. Visa 16 åringen att hon eller han är värdefull och ge av din tid.

Något annat som du faktiskt skulle kunna göra tillsammans med din 16 åring är att åka på en guidad fisketur. Det brukar visserligen ingå utrustning när man är där, men om man köper lite egna spön också går det ju att bara sticka iväg tillsammans någon dag. Nu när ni har lärt er vart gammelgäddan håller till så är det ju bara att sticka iväg och dra upp den.

16 åringar tycker om att göra saker tillsammans med familjen. Sällskapsspel som t.ex. Sheriffen av Nottingham, schack och Yatzy brukar vara roligt att spela tillsammans.

De flesta barn och tonåringar älskar godis. Att få en bra film, en bra bok och en påse av favoritgodiset brukar bli väldigt uppskattat.

Om man vill ge en bok till 16 åringen vad köper man då för någon? Har han eller hon något specialintresse är det ju bra att hitta böcker inom det området. Men annars är det svårt att säga något generellt att just den här boken passar till 16 åringar. De läser lika bra som vuxna och har bra läsförståelse när de är 16. Så jag skulle rekommenderar att du tittar på t.ex. Adlibris topplista och väljer någon bok därifrån. Böcker som hanar på topplistan gör det ju för att det är bra böcker som är omtyckta och mycket köpta. Så det brukar vara riktigt bra böcker som hamnar där.

Det kan också vara kul att få en prenumeration på Storytel. Då kan de lyssna och läsa på ett obegränsat antal böcker. Det är en riktig höjdarpresent. Själv tyckte jag att det var en guldgruva under en period när jag reste väldigt mycket. Att kunna lyssna på en bok samtidigt som jag satt på tåget eller var ute och promenerade var underbart. Det gjorde att tiden inte kändes lika bortkastad att bara sitta och titta ut. Kanske den 16 åring som du ska fira också har mycket dötid och skulle tycka om att få massor av böcker direkt ner i sin telefon?

En prenumeration på favorittidningen (om du har koll på vilken det är) är heller inte så dumt att få. Annars kan man ju välja att köpa ett presentkort på Tidningskungen så att 16 åringen själv kan välja vilken tidning hon eller han vill ha.

En bra födelsedagspresent som varar länge är en prenumeration på Spotify. På Spotify kan hon eller han lyssna på musik helt utan reklam när man tecknar en prenumeration.

Teknikprylar som 16 åringar önskar sig

Ja, alla 16 åringar önskar sig förstås den senaste mobilen, datorn, hörlurar och surfplattan. Men det finns andra teknikprylar som också är roligt att få:

Högtalare som man kan koppla in musiken i telefonen på. Gärna en som är både snygg design på och med ett riktigt bra sound. Går det också att ansluta trådlöst till den är det ju superbra. Tänk vad kul småsyskonen kommer att ha när de kopplar in Pärleporten eller Rosa helikopter tidigt varje söndagsmorgon på storasyrran/storebrorsans högtalare. En riktigt bra och rolig present som hela familjen kan glädjas åt helt enkelt.

En väckarklocka kan göra att det blir en väldigt behaglig start på dagen. Ja i alla fall med en Wake-up Light som låter honom eller henne vakna långsamt genom att ljusstyrkan ökar. Det är inte det klassiska illtjutet från den här väckarklockan, utan fågelkvitter eller naturljud. Har 16 åringen svårt att ta sig upp på morgonen och vaknar arg som ett bi? Då är det här en riktigt bra present som ger honom eller henne en riktigt bra start på dagen.

Klocka – En klocka visar inte bara tiden, den är dessutom ett fint smycke eller accessoar. Även 16 åringar uppskattar detta. Det finns även många coola väckarklockor som ungdomar gillar t.ex. Väckarklocka man måste skjuta prick på för att få stopp på eländet. Kanske inte ett behagligt sätt att vakna, men väldigt effektivt.

Presenter som alla 16 åringar önskar sig

När man fyller 16 får man ju börja övningsköra. Då är det bra att få körlektioner eller teoriboken i present när man fyller 16.

Att titta på film brukar vara mysigt och något som 16 åringar gillar. Titta runt lite på topplistorna och fundera över vad som passar den 16 åring som du ska fira. En film och några påsar popcorn kan bli en väldigt mysig kväll tillsammans med kompisarna.

Pussel med 1000 bitar eller fler är en bra present till 16 åringar. Det är trevligt för hela familjen att samlas runt. Är ni trångbodda så är det också bra att ge bort en pusselmatta. Det är som en duk som man lägger pusslet på. När man har pusslat färdigt för dagen rullar man bara in duken och pusslet. Nästa gång man vill pussla är det bra att rulla ut igen.

Ge inredning i present till 16 åringen. Köp fina saker till rummet så som överkast, prydnadskuddar, tavlor, ljusstakar, lampor att hänga i fönstret, en skrivbordslampa/sänglampa mm.

Häftiga upplevelser att ge 16 åringar i födelsedagspresent är äventyrsbana, laserdome för 2 eller Escaperoom för hela kompisgänget.

Praktiska saker att ge en 16 åring i present

Praktiska saker som 16 åringar kan behöva ibland är en ny skolväska, plånbok, almanacka eller kanske en datorväska med stöldskydd.

Att få mobiltillbehör är också bra. Hur många ungdomar har du inte sett med spräckt skärm på mobiltelefonen. Det hade kanske kunnat undvikas med ett skyddsglas eller ett mobilskal. Mobilskal är visserligen coola accessoarer också, men de skyddar telefonen också. Självklart önskar sig 16 åringar även presentkort att få köpa mobilspel för. En powerbank gör att de aldrig får slut på laddning på sin mobil, utan alltid kan svara när pappa och mamma ringer.

Jag hoppas att du hittat inspiration på den här sidan och att du har hittat någon riktigt bra födelsedagspresent till 16 åringen. Du kan hitta mer inspiration på de här sidorna kanske:

Vilken är den bästa present du har gett bort någon gång?

Läsarkommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

↑ Top of Page