Present till 15 åring

Vad önskar sig en 15 åring i present? Letar du efter en riktigt bra födelsedagspresent ill en 15 åring? Här ska du få mina bästa tips på saker som 15 åringar faktiskt önskar sig och som de blir glada för att få. Först några snabba tips för den som har bråttom att köpa något: Pengar, presentkort på bio, presentkort på kläder och hörlurar. Men fortsätt gärna läsa för fler bra presenttips till 15 åringar.

En del av mina inlägg innehåller annonslänkar. Om du köper något genom någon av dessa länkar så betalar du inte en krona mer, men jag får en liten provision, som hjälper till att hålla sidan igång. Tack! Det här inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för CDON, Coolstuff och Upplevelse.com

Teknikprylar som 15 åringar önskar sig

Tycker 15 åringen som du ska fira om att sitta framför datorn och spela? Då finns det många bra teknikprylar som du kan ge honom eller henne i födelsedagspresent. Bra teknikprylar för den spelintresserade 15 åringen är en bra gaming-mus. En bra gaming-mus är ett måste för att bli en riktigt bra gamer. Med den blir man snabbare och ofta har de fler funktioner än vad en vanlig datormus har. Ett bra headset är också nödvändigt för spelaren. Med bra lurar slipper övriga familjen höra 15 åringens kompisar skrika från datorn.

TV-spel är en mycket uppskattad present av 15 åringar. Just nu är det Playstation 4Xbox oneNintendo Switch och det handhållna Nintendo 3DS som gäller.

Det är dock inte alla teknikprylar som gör dem mer stillasittande. Ett fitbitarmand är en riktigt kul teknikpryld där man kan mäta sina sömn-och motionsvanor. En riktigt kul teknikpryl att få i julklapp för en 15 åring.

Även när de inte sitter framför datorn kan det vara bra att ha riktigt bra hörlurar. Varför inte satsa på ett par trådlösa hörlurar med riktigt bra kvalité till 15 åringen? Kanske hon eller han även önskar sig högtalare som man lägger under kudden eller hörlurar för sängen.

Alla 15 åringar önskar sig förstås den senaste modellen av mobiltelefon! Till mobiltelefonen behövs både ett skyddsglas och ett skal. Trots att barnet har fått en ny mobiltelefon så är det ändå inte säkert att de svarar i den när mamma och pappa ringer. Så varför inte komplettera även med en Powerbank.

Presenter som ger kunskap

Ibland kanske man vill ge bort en present som inte bara är rolig att få, utan en present som även leder till mer kunskap. Bra sådana presenter till en 15 åring är ett teleskop, böcker eller kanske ett IQ-pussel.

Leksaker i present till 15 åringar

15 åringar kanske börjar bli lite för gamla för att få leksaker, men det finns ändå vissa leksaker som 15 åringar tycker om.

Drönare har blivit väldigt poppis både bland vuxna och barn faktiskt. Tänk dig att kunna spionera på grannen när han vattnar i trädgården. Eller ta reda på vad brorsan håller på med. En drönare är både kul att köra och kul att spionera med.

Med en kulbana bygger man en slags evighetsmaskin. Kulan rullar uppifrån och ner i spiraler och krokar. När den nått botten tar den hissen upp och börjar från toppen igen. Den här kulbanan finns i olika svårighetsgrader både 15 åringen och hela familjen kommer att samlas runt den här banan. Kolla in kulbanan på Coolstuff!

3D-pussel är kul när man är 15. Några roliga pussel som kanske passar är: 3D-pussel kassaskåp3D pussel av kända byggnader

15 åringar tycker om att spela sällskapsspel så som Bekänna färg, Dubbelt upp och Bezzervizzer familj. Äldre barn brukar också gilla schack och Yatzy. Sällskapsspel är inte bara ett nöjde utan det stimulerar barn utveckling och tänkande. Förmågan att lösa problem förbättras och de blir mer kreativa.

Ätbara presenter till 15 åringar

Många 15 åringar har börjat intressera sig för matlagning och att göra eget godis eller snacks. Kanske en kok eller bakbok med enklare recept skulle göra honom eller henne glad. Presenter som alla 15 åringar önskar sig är i alla fall:

  • Sodastreamer för att göra egen läsk till myskvällarna framför tvn.
  • Ice-cream-roller en slags platta där man tömmer ut glassmeten. Plattan är kyld så när smeten hamnar där fryser den snabbt till och kan rullas till rullar. Det blir väldigt vackra efterrätter med en sådan. Perfekt att bjuda kompisarna på.
  • Popcornmaskin är nästan ett måste i varje modernt hem. Men den popcornmaskin poppar du popcornen utan fett. Egna popcorn är trevligt att ha när man tittar på film tillsammans med kompisarna.

Prenumeration i födelsedagspresent

Det finns många prenumerationer som femtonåringar gillar:

  • Att ha en prenumeration på spotify och kunna lyssna på musik utan reklamavbrott.
  • En prenumeration på Storytel för att kunna lyssna och läsa på obegränsat antal böcker.
  • En prenumeration på en tidning som hon eller han gillar. Eller kanske ett presentkort på Tidningskungen så att hon eller han kan välja själv.

Att ge kläder i present till en 15 åring

Vad du än gör, köp inga kläder till en 15 åring. Det är väldigt riskabelt. Förmodligen kommer de bara bli liggandes i garderoben. Ni har förmodligen inte samma klädsmak.

Då är det mycket bättre att ge bort ett presentkort på kläder på t.ex. en sportaffär, HM eller Gina Trikå. Då kan 15 åringen välja själv.

Skor går heller inte att köpa åt någon annan. Ge hellre bort ett presentkort om du tycker att 15 åringen behöver ett par skor.

Kläder och sånt som fortfarande kan vara välkommet att få är ett par mysiga tofflor eller en skön morgonrock. Det är skönt att ta på sig en kall vinterkväll. Tofflor och morgonrockar finns inte i så många olika färger och modeller. Här är det svårt att misslyckas faktiskt.

Ge 15 åringen en upplevelse i present

15 åringar kanske verkar tuffa på ytan. Men innerst inne är de känsliga och vill få både kärlek och uppskattning. Ett bra sätt att ge en 15 åring uppmärksamhet är att göra något tillsammans med honom eller henne. Det kan t.ex. vara att shoppa på stan en eftermiddag, åka bort på en spaweekend tillsammans, gå på bio eller åka på en konsert tillsammans.

Present till en konstnärlig 15 åring

Är han eller hon konstnärligt lagd? Då kanske det är kul att få blyertspennor och ett skissblock. Kanske en bok om att teckna manga eller modeteckningar kommer att bli uppskattat av 15 åringen också.

Fortsatt läsning:

Läsarkommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

↑ Top of Page