Present till 17 åring

Vad är en bra present till en 17 åring?

Har du svårt att komma på vad du ska ge 17 åringen för födelsedagspresent? Jag har samlat mina bästa presenttips på den här sidan. Först några snabba förslag för den som har bråttom att hitta på något bra: biocheckar, pengar eller en ny mobiltelefon. Men jag har fler tips som 17 åringen kommer att uppskatta!

En del av mina inlägg innehåller annonslänkar. Om du köper något genom någon av dessa länkar så betalar du inte en krona mer, men jag får en liten provision, som hjälper till att hålla sidan igång. Tack! Det här inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Upplevelse.com

Bästa presenterna till en 17 åring

De presenter som 17 åringen kommer att bli gladast för kanske inte alltid är så kul att ge bort i present. Men det hon eller han kommer att uppskatta mest är:

Pengar – att få lite extra pengar att göra precis vad man vill för kommer garanterat att bli en succé. 17 åringar har ju som regel inte så hög inkomst och att få pengar som hon eller han får göra vad de vill för kommer bli uppskattat.

Att få den senaste mobiltelefonen brukar också vara något som 17 åringar önskar sig. Gärna tillsammans med ett skärmskydd och ett snyggt mobiltelefonskal.

Kan man ge kläder i present till en 17 åring?

De flesta 17 åringar gillar kläder och är intresserade av mode. Men det är sällan någon god idé att ge dem kläder i present. De vill helt enkelt inte ha kläder som någon annan väljer ut åt dem. De har en egen personlig stil. Men självklart uppskattar de att få presentkort på en klädbutik och att få välja kläder själv. Presentkort på skor eller en sportaffär är heller inte så dumt att ge en 17 åring på födelsedagen.

Om du absolut känner att DU måste köpa kläder till 17 åringen så skulle jag satsa på mössa, vantar, halsduk, pyjamas och underkläder. Men det är riskabelt att köpa kläder åt dem.

Ge bort en upplevelse i present

En uppskattad födelsedagspresent är upplevelser. Det kan t.ex. vara bio, konsertbesök, gokart, en segwaytur, eller biljetter till ett idrottsevenemang. Om du känner 17 åringen väl så har du förmodligen lite koll på hans eller hennes intressen och kan hitta en upplevelse som blir uppskattad. Har du lite sämre koll så rekommenderar jag nog biocheckarna.

Köper du en upplevelse för två personer så kan 17 åringen bjuda med sig sin kompis eller pojk- eller flickvän på upplevelsen. Eller varför inte ge bort en upplevelse som du kan dela med 17 åringen? Surfa in på Upplevelse.com och hitta något som kan passa er båda!

Andra presenter att ge en 17 åring

Till en 17 åring som tycker om att träna kan det bli uppskattat om man ger träningsrelaterade presenter. Det kan t.ex. vara en ny vattenflaska att ha med till gymmet/träningen. Presentkort på någon sportbutik, då kan de välja mellan både kläder, sportutrustning, träningsutrustning och väskor.

En snygg plånbok eller ryggsäck kan vara kul att få. Ryggsäckar slits ganska fort vid daglig användning. Så en ny ryggsäck att ha till skolan kanske 17 åringen skulle tycka om.

Varför inte ge 17 åringen ett personligt smycke, graverat med något personligt budskap. För killar är det säkert roligast att få ett lagom macho armband och en tjej kanske tycker bättre om att få ett fint halsband.

Vill du ge 17 åringen en ny intressant hobby? Köp då en digitalkamera och en fotokurs till honom eller henne. Det är ett intresse som jag lovar att de kommer ha mycket glädje av.

En annan kul present är en magisk anteckningsbok. Du antecknar i den som vanligt…men det du skriver förs automatiskt över till någon molntjänst och kan lätt tankas hem till datorn när du kommer hem. Perfekt för 17 åringen som går i skolan, tycker om att teckna eller är full av nya idéer. https://www.coolstuff.se/Rocketbook-Everlast-Smart-Anteckningsbok

Vad är 17 åringen intresserad av?

När man ska köpa födelsedagspresent till 17 åringar är det bra att starta med att fundera över vad de är intresserade av. Kanske finns det något intresse som du kan sponsra med din julklapp?

Gillar hon eller han att måla kan det vara kul att få lite olika konstnärsmaterial så som akrylfärg, dukar, penslar, staffli osv.

Är 17 åringen intresserad av datorer? Då kan det vara kul att få en prenumeration på någon datortidning, ett nytt dataspel, ny gameingmus eller en ny instrumentpanel https://www.coolstuff.se/LaMetric-Time-Smart-Instrumentpanel. Eller kanske något onlinespel (typ Wow) som hon eller han gillar.

De flesta 17 åringar vill förmodligen också förnya i sitt rum. De gillar att få lite vuxnare inredning så som tavlor, belysning, överkast, kuddar och gärna ett nytt lyxigt duntäcke också.

Fler presenter att ge 17 åringar

En rolig men kanske lite annorlunda present till en 17 åring är en pilbåge. Prickskytte är jätteroligt!

Vill du ge 17 åringen en julklapp som räcker hela året? Titta om du kan hitta någon tidningsprenumeration! Eller ge bort en årsprenumeration på Storytel, de har både ljudböcker och e-böcker. Ett väldigt stort utbud till en väldigt låg kostnad.

Fortsatt läsning:

Läsarkommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

↑ Top of Page