Present till 13 åring

Här hittar du bra present till 13 åring

Försöker du hitta en bra present till 13 åring? Här ska du få mina bästa presentidéer. Först några snabba tips för den som har bråttom: pengar, hörlurar, godis och biocheck.

Vad önskar sig en 13 åring?

Har 13 åringen några intressen så kan du försöka hitta något relaterat till hans eller hennes intresse. Alla 13 åringar är ju olika och det är svårt att hitta något generellt som passar alla 13 åringar. Så det bästa är förstås om du vet vad han eller hon gillar. Men du ska ändå få några generella tips på presenter till 13 åringar.

Att få egna pengar att göra vad man vill för är ofta högt önskat när det är jul eller födelsedagar.

Det som brukar stå högst upp på alla önskelistor är förstås en ny mobiltelefon. Till mobilen önskar de sig mobilskal, hörlurar, högtalare, pengar till spel, längre laddsladd, powerbank. Om 13 åringen inte har något abonnemang önskar sig hon eller han förmodligen även mobiltankning.

Att få kläder är alltid välkommet. MEN nu börjar det bli tråkigt att få kläder som någon annan har valt ut åt en. Att få ett presentkort och själv välja ut de kläder man vill ha är mycket bättre. Om du absolut vill ge en 13 åring kläder så passar det bäst att ge bort strumpor i glada färger och munkjackor som är mycket diskreta. Strumpor går alltid åt och munkjackorna är ett plagg som de flesta gillar och det är lös passform på, så det borde kunna funka…i alla fall om du har någorlunda koll på hans eller hennes stil och val av färger. Konstigt nog så har jag sett att det är väldigt poppis med strumpor i grilliga färger bland 13 åringarna. Gärna strumpor från Happy Socks. Ja, jag vet…13 åringar är svåra att köpa presenter till!

Roliga presenter till 13 åring

 • En väckarklocka som man måste skjuta mitt i prick för att stänga av är en rolig present oavsett om 13 åringen är typen som försover sig eller inte.
 • Ett minikylskåp för läsken är en kul present att ge till 13 åringar. Kylskåpet har plats för en burk läsk.
 • En rolig stressboll brukar också vara uppskattat av 13 åringar.
 • Tror du 13 åringen gillar växter är det roligt att få kaktusar, en köttätande växt och varför inte en minikolonilott.

Dyra presenter till 13 åring

Dyra presenter som 13 åringar önskar sig är förutom mobiltelefoner är cyklar, tv-spel, datorer och ipads.

Om han eller hon åker skidor är det förstås också kul att få ny skidutrustning, golfutrustning om han eller hon spelar golf osv.

Det kan också vara dags att lära 13 åringen att fota. Med ett väl utvecklat fotointresse kommer han eller hon nämligen aldrig ha råd att börja med droger. Varför inte köpa en hyfsad begagnad systemkamera redan till 13 års dagen?

Roliga aktiviteter för en 13 åring

Alla gillar att gå på bio, så en biocheck är alltid uppskattat. Köp gärna två så att 13 åringen kan bjuda med sig en kompis.

Du kanske kan ge 13 åringen en ny fritidsaktivitet eller ge bort en termin av en aktivitet som hon eller han redan håller på med. Det kan både vara en idrott eller andra favoritsysselsättningar. T.ex. keramik, schack, luftgevärsskytte, dans, jägarexamen, skateboard och målning.

Det finns också roliga upplevelser som kan passa 13 åringar: Go-cart, takvandring, trampolinpark eller äventyrsbana.

Billig present till 13 årig kompis

Är det din kompis som fyller 13 år så är det förstås bra om du kan hitta en present som du har råd att köpa. 13 åringar jobbar ju oftast inte och brukar inte ha så mycket pengar att röra sig med. Så det gäller att hitta något som är lagom dyrt liksom. Här är några förslag på billig present till en 13 årig kompis:

 • Någon rolig krukväxt
 • Någon häftig prydnadskudde eller pläd
 • Fin inredning (ljuslykta, lampa, ljusslinga, tavla) På både Dollar Store, Rusta och ÖB kan du hitta mycket fint till bra priser
 • Ett inramat foto på er tillsammans
 • En skål/burk med godis som du vet att kompisen gillar
 • Måla manga, skissblock, pennor
 • Läs fler tips på presenter under 100 kr

Födelsedagspresent till 13 åring

Saker som alltid är trevligt att få när man fyller år är ju böcker och tidningsprenumerationer. Känner du inte riktigt till vad han eller hon tycker om att lära så fungerar det ju bra att köpa presentkort både på böcker och tidningsprenumerationer.

En present som ger 13 åringen ett nytt intresse är att börja ett aktiesparande åt honom eller henne. Det är kul att följa och spännande att ser när pengarna växer. Det kanske inte hinner växa till en förmögenhet till 18 års dagen, men det kan förhoppningsvis leda till ett intresse för pengar och sparande.

Barn och tonåringar brukar gilla snacks. Varför inte köpa en popcornmaskin i present till 13 åringen? Det ger ett mycket hälsosammare snacks än t.ex. chips och godis.

Är hon eller han konstnärlig? Då kan det vara kul att få målargrejer. Det kan vara roligt att få något lite tuffare än bara en vanlig målarbok och pennor. Kanske han eller hon skull tycka bättre om att få en bok om att måla manga, ett skissblock och pennor?

Om hon eller han har läst Harry Potter böckerna så kan det bli en succé att få Harry Potter modeller som är lite mer avancerade och gjorda av plåt:

 • Hogwards expressen
 • Hagrids stuga
 • Den gyllene kvicken
 • Gringotts drake

De är av olika svårighetsgrad. Komplettera gärna med lite verktyg för modellbygget.

Möbler i present till 13 åring – när kompisarna kommer på besök är det skönt att ha en soffa att hänga i. Det är också mysigt med lite extra kuddar och filtar.

En ljusbox som man kan göra egna texter på brukar också vara kul att få.

Skämtpresent till 13 åring

Lite roliga och knasiga presenter att ge 13 åringar är t.ex.:

Personlig present till 13 åring

Kanske det är roligast att få en personlig present. Ett fint smycke som är graverad med ett personligt budskap. Varför inte låta 13 åringen få ett smycke där det står att hon eller han är värdefull och älskad. Ett fint budskap som man gärna tar fram och läser en deppig dag. Dessa smycken från Get personal är riktigt coola. Tuffa armband och halsband som passar både för tjejer och killar.

Hittade du inte vad du sökte på den här sidan? Då föreslår jag att du tittar vidare här:

Kommentera gärna ifall du har fler tips på bra presenter till trettonåringar!

Läsarkommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

↑ Top of Page