Present till 14-åring

Vad är en bra present till en 14-åring?

Godismaskin

Vill du hitta en riktigt bra present till en 14-åring? Här hittar du många presenttips. Behöver du en födelsedagspresent akut så rekommenderar jag biobiljetter, godismaskin med touchsensor eller nya hörlurar. Har du inte panik och behöver presenten just precis nu så fortsätt gärna att läsa hela sidan för att få fler tips på bra presenter som 14-åringa verkligen önskar sig. 

En del av mina inlägg innehåller annonslänkar. Om du köper något genom någon av dessa länkar så betalar du inte en krona mer, men jag får en liten provision, som hjälper till att hålla sidan igång. Tack! Det här inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för CDON, Upplevelse.com, Roliga prylar, Coolstuff och Royal design,

Telefonrelaterade saker i present till 14-åring

Mobiltelefonskal är en bra present till en 14 åring
Mobiltelefonskal är en bra present till en 14 åring

Vi börjar med det viktigaste på 14-åringens önskelista. Mobiltelefon!! Det är viktigt att ha en fin mobiltelefon. Mobiltelefonen är både en statussymbol, underhållning, kommunikation och en leksak idag. Om 14-åringen redan har en bra mobiltelefon som finns det mycket runt mobiltelefonen som hon eller han önskar sig på födelsedagen. Det är viktigt att ha ”rätt” mobilskal. Det måste vara lite dyrare, gärna från iDeal of Sweden. Mobiltelefonskalet är inte bara trendigt, det skyddar ju telefonen också, så har man gett 14-åringen en fin mobiltelefon så är det ju bra om de också får ett skal för att skydda telefonen. Det är också bra med ett extra skydd till framsidan av mobiltelefonen för att undvika spräckt glas.

Sedan är det förstås bra att ha hörlurar till mobiltelefonen. Det är inte säkert att familjen står ut med alla youtubeklipp som 14-åringar tycks älska. Men om kompisarna är på besök behövs förstås även högtalare, så att alla kan lyssna samtidigt.

”Batteriet tog slut” är en vanlig förevändning när tonåringarna inte vill svara i telefonen när föräldrarna ringer. Så se till att de har en extra powerbank också, så uppstår inte det problemet.

Present till 14-åringen som spelar mycket dataspel

Ska du fira en 14-åring som är intresserad av datorer? Då finns det väldigt många bra presenter relaterat till det som du kan köpa. Några bra presenter är t.ex. Ett nytt spel, en riktigt bra spelstol, tangentbordsdammsugare, en bra gameingmus, högtalare eller en fin musmatta.

minikylskåp i present till 14 åring
minikylskåp i present till 14 åring

Om hon eller han spelar mycket är det viktigt att ha bra hörlurar med mikrofon till datorn. De kostar visserligen en hel del, men de kommer också att användas väldigt flitigt. Så baserat på tiden de kommer användas så är det inte så dyrt egentligen.

Det kommer säkert bli uppskattat med ett minikylskåp, att förvara läsken i, när han eller hon spelar.

Kläder i födelsedagspresent

Funderar du på att köpa kläder i present till en 14-åring? Tyvärr, det är en riktigt dålig idé. De brukar inte uppskatta att någon annan väljer ut kläder åt dem. Men om du trots allt bestämmer dig för att göra precis det skulle jag rekommendera trosor/kalsonger, en morgonrock, munkjacka eller en tjock stickad tröja. Fårskinnstofflor kan faktiskt bli uppskattat under de kalla årstiderna. Men jag skulle faktiskt rekommendera att du istället köper ett presentkort på någon klädaffär eller på någon stor sportaffär.

Ge 14-åringen inredning i present

Inredning är faktiskt något som 14-åringar brukar uppskatta att få i present. De brukar vilja göra om sitt rum till ett mer vuxet och rensa ut saker som ser för barnsliga ut. Så saker som de gärna vill ha är t.ex:

Wake up light

En tuff lampa med dagsljus som väcker honom eller henne. Istället för det vanliga ilskna tjutet kan man välja naturljud. Nu kommer hon eller han vakna på mycket bättre humör än annars!

Vuxet täcke och påslakan

Att få ett riktigt snyggt påslakan och ett duntäcke gör att rummet känns mer vuxet. Med ett så snyggt påslakan behövs heller inte något överkast.

Matta

Med en tjock och skön matta får man den rätta ”hotellkänslan” i rummet. Att få sätta ner fötterna på en tjock och skön matta känns mycket bättre än på ett kallt golv.

Gardiner

Undanröj alla spår av att 14-åringen någonsin varit barn. Byt till vuxengardiner. Med dessa mörkläggningskardiner behövs ingen rullgardin för att få riktigt mörkt i rummet.

Kuddar

Lyxigare kuddar att lägga på sängen ger ett helt annat utseende i rummet. Varför inte dessa trendiga kuddar med flamingos?

Presenter som överrakskar

14-åringar tycker om uppmärksamhet och att få av din tid. Varför inte ge bort just det. Ni kanske kan göra något tillsammans bara ni två. Ge bort ett presentkort på en fika på stan, lunch ute eller kanske en shoppingtur tillsammans med dig.

Eller kanske en palmodling eller en köttätande växt kan vara kul?

make up i födelsedagspresent till 14 årig tjej
make up i födelsedagspresent till 14 årig tjej

Ge skönhetsprodukter i födelsedagspresent till 14 åring

Skönhetsprodukter till tjejer brukar ju inte vara så svårt. Det är lätt att hitta make up, hårprylar parfymbadbomber och lyxiga krämer och kroppsvårdskit.

snyggt och tufft armband i present till 14-årig kille
snyggt och tufft armband i present till 14-årig kille

Killar kanske önskar sig ett silverarmband med svart läderrem (lite lagom macho och snyggt på samma gång). Eller en herrdoft kanske, en liten flaska parfym typ Calvin Klein eller Beckham eller något annat som är fräscht och manligt.

Film, tidningar och böcker

Andra bra presenttips för 14 åringar

ge 14 åringen en teckna manga bok i födelsedagspresent
ge 14 åringen en teckna manga bok i födelsedagspresent
popcornmaskin i födelsedagspresent till 14 åring
popcornmaskin i födelsedagspresent till 14 åring

  • Teckna manga bok, ett block och pennor till
  • Musik, ett presentkort på Spotify guldmedlemskap
  • Popcornmaskin är ju väldigt bra eftersom popcorn är ett relativt hälsosamt snacks.
  • Presentkort på någon sportaffär – kan både bli träningsprylar, väskor eller kläder
  • Killar blir kanske glada för friluftsprylar. Bear Grylls prylar som överlevnadsset, knivar och pannlampor – sånt går ALLTID hem
  • Digitalkamera och en fotokurs för nybörjare fotografering är en väldigt rolig hobby och förhoppningsvis kommer det att leda till ett livslångt intresse när du ger bort det i present till 14-åringen.
  • Pengar att få köpa vad de vill för är också väldigt uppskattat, även om det inte är så roligt att ge bort kanske.

Hoppas du fick någon inspiration och hittade bra presenter till din 14 åring!

Fortsatt läsning

Läsarkommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

↑ Top of Page