Presenter till barn

Vad är en bra present till barn?

Vad önskar de sig egentligen när de fyller år?

Jag vet, ibland är det svårt att hitta på en bra present även om man känner barnet i fråga väl så kan det vara väldigt svårt. Men till att börja med så behöver vi nog dela upp det hela lite. Barn i olika åldrar önskar sig ju olika saker när de fyller år. Men vad är då en bra present till ett barn? Det tänkte jag berätta här.

Vill du hitta den där perfekta födelsedagspresenten? Presenten som han eller hon verkligen önskar sig och som får barnaögonen att tindra lite extra? En bra födelsedagspresent till barn är något som passar barnets ålder och intressen. En bra present ska heller inte göra barnets föräldrar upprörda. Låt oss titta närmre på några konkreta exempel på bra presenter till barn.

Bra presenter till barn

Oftast har barn alldeles för mycket leksaker. Det är jobbigt att plocka ordning på ALLA leksaker varje dag. Det skapar frustration både hos föräldrar och barn. Jag tycker det är bättre att köpa några få riktigt fina presenter än många billiga. Här är några presenter till barn som jag tycker är riktigt bra:

Dåliga presenter till barn

bra julklappar till barn är FÅ
bra presenter till barn är FÅ

Leksaker genererar mycket arbete och frustration. Försök att inte köpa så många leksaker. Det är en oskriven regel som säger att alla leksaker ska tas fram varje dag. Föräldrarna vill ofta plocka undan allt när kvällen kommer. Så försök att inte bygga så mycket på leksaksberget. Ge hellre bort leksaker av lite högre kvalité. Leksaker skapar lätt frustration! 

Så finns det andra helt galna presenter som du bör se upp med när du köper presenter till barn. Mina barn har fått superhäftiga polisbilar som kör runt av sig själva och sirenerna ljuder. Tyvärr ljöd de så mycket att barnen fick susningar i öronen. Själv blev jag utrustad med en cykeltuta som barn. Den gav ringningar i öronen flera dagar.

Bra presenter till baby

En bra present till en baby är babyutrustning, babyleksaker eller kläder. En annan bra idé kanske är att ge babyn aktier.

Bra presenter till små barn

Små barn önskar sig leksaker, de behöver få saker som inte innehåller smådelar eller saker som de kan skada sig på. När det gäller småbarn så finns det inte så stora skillnader mellan könen vad barnen själv tycker är en bra present. Både flickor och pojkar tycker om bilar. Både pojkar och flickor önskar sig dockvagnar. Ska du ge presenter till ett syskonpar är det dessutom väldigt viktigt med rättvisa. Om den ena får en dockvagn så är det nog bra att även ge syskonet en dockvagn.

Får små barn är oftast antalet presenter och storleken på födelsedagspresenterna väldigt viktiga! Det är också väldigt uppskattat om de kommer i en kartong, har fint papper och mycket snöre.

Som förälder är det jobbigt att plocka leksaker varje dag. Jag uppskattar när mina barn får få presenter, men kanske av högre kvalité istället. Exempel på riktigt bra leksaker som kommer att finnas kvar även till barnbarn är briojärnväg och briohund. En bra present till små barn måste tåla tuffa tag.

Vill du som jag undvika att ge små barn så många prylar så kan aktier eller ett presentkort vara en god idé.

Födelsedagsfirande i vår familj

När jag köper födelsedagspresenter till mina barn försöker jag blanda saker de behöver med saker de önskar sig. Mindre barn älskar ju att få många presenter. Så varför inte ge dem lite kläder, böcker, pennor och sånt också, inte bara leksaker liksom. Jag tycker att alla barn ska ha en fantastisk födelsedag och få massor av presenter. Jag försökte ge mina barn en magisk dag när de fyllde år.

I vår familj har vi en tradition med att man hänger upp sin strumpa på dörren innan man går och lägger sig på JUL! På morgonen hade tomten lagt en julklapp i strumpan. De mer självsäkra barnen hängde upp strumporna även på födelsedagen. Tyvärr kom aldrig tomten vid den tiden på året.

Barn önskar sig gosedjur

Alla barn gillar att få nallar och gosedjur. Tjejer upp till 12 år, grabbar brukar sluta något tidigare. Vill man hitta en present till barnet, som barnet verkligen älskar så brukar gosedjur vara ett säkert kort. Till grabbar i 10-årsåldern går det kanske inte komma med en söt och fluffig nalle. Då är det bättre med en dinosaurie. Besök Nalleriet för att se priser och fler gosedjur!

Presenter till tonåringar

Tonåringar önskar sig ofta teknikprylar av olika slag. Det är förstås både telefoner, tv-spel och hörlurar. De önskar sig också tillbehör till sin telefon: powerbank och mobiltelefonskal.

En annan bra present till barn i den här åldern är presentkort på biobesök, kläder eller favoritbutiken.  

Födelsedagspresenter till killar i tonåren

Killar i tidiga tonåren önskar sig både teknikprylar så som hörlurar, datorer, nya telefoner eller tv-spel. De önskar sig också coola väckarklockorspel som ger el-chockerStar Wars relaterade prylar, datorspel coola inredningsprylar osv. Även om de inte så ofta säger att de önskar sig kläder så brukar de bli glada över att få en munkjacka eller en tuff skjorta.

Killar och tjejer önskar sig samma saker långt upp i åldrarna, men när killar börjar komma upp i den här åldern händer något. De önskar sig INTE längre precis samma sak som tjejerna önskar sig i present. Killar i tidiga tonåren tycker t.ex. INTE att enhörningar är bra presenter.

Presenter till tjejer i tonåren

Tjejer i den här åldern önskar sig ofta kläder (PRESENTKORT!), smink, skönhetsprodukter, roliga presenter, hörlurar, saker där de kan tillverka egen glass, egna snacks, godisautomater och andra godsaker. Tjejer i den här åldern önskar sig också nya telefoner och tillbehör till sin telefon.

Billiga presenter till barn

Vill du hitta billiga presenter till barn? Vilka presenter som passar bra beror förstås på hur gammalt barnet är. Är det ett mindre barn så är ofta nallar och gosedjur väldigt uppskattade födelsedagspresenter. För äldre barn kan det finnas billiga presenter på t.ex. Cool stuff eller Roliga Prylar.

Billiga presenter till barn för under 100 kr

Hårprydnaderlampor, inredning, blinkande glas och mugg fylld med godis, popcornskål, stressbollar, slimestudsbollarpärlor, små spel som 4 i radunoplockepinnfiskespelethalsband från Harry Potter, nyckelringar, enhörning som bajsar godis, reflexer, pussel, gosedjur, prydnadskudde, pläd, fin väckarklocka, pysselböcker. Det finns faktiskt väldigt mycket man kan hitta för under 100 kr. Fler förslag på billiga presenter hittar du här, bland presenter till barnkalas.

Billiga presenter till barn för under 50 kr

billiga presenter till barn
billiga presenter till barn

Tips på billiga presenter för under 50 kr till barn skulle kunna vara trolldeg, massor av pepparkaksdeg (vem gillar inte att baka!), någon rolig mugg eller glas, örhängen eller halsband, godis, kritor, block, fidget spinners, pompomnyckelringar, stressboll, pruttkudde, pärlor, reflexer… För billiga presenter i pysselväg är ett tips att titta i mataffärerna, där brukar de ha billiga pysselsaker för under 50 kr. Tittar du i bokhandeln brukar samma saker kosta betydligt mer. Godis brukar ju vara uppskattat. Kanske liggandes i en fin skål. Såpbubblor. Det är svårt att hitta något för under 50 kronor online. Mitt bästa tips är nog att du tittar i pysselhörnan i matbutiken. Det kanske även finns badsalt och något schampo för under 50 kronor. I den lokala leksaksbutiken kan du även göra fynd för under 50 kronor ibland. 

Här tycker jag även att du ska titta efter begagnade böcker och leksaker. Det slängs för mycket saker som fortfarande är hela och fungerar. Jag har köpt mycket begagnade leksaker till mina barn. Sakerna blir inte dåliga bara för att de inte kommer i en kartong eller för att någon annan har lekt med dem innan. Torkar man bara rent dem så tycker jag att det fungerar alldeles utmärkt. Begagnade leksaker kan du både hitta på Blocket, Tradera, Lokala köp och säljmarknader som du hittar på Facebook och loppisar där du bor.

Jag hoppas att du hittat riktigt bra presenter till barnen! Om inte kanske du kan hitta inspiration på någon av dessa sidor:

Läsarkommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

↑ Top of Page