Present till mamma

En present till mamma ska ges med kärlek och omtanke. Mammas födelsedag är något alldeles extra. Men hur hittar man en bra present till mamma? Hur hittar man en present till mamma i sista minuten? Här får du många tips på bra presenter, både på sista minuten present och födelsedagspresenter som behöver planeras i förväg. 

En del av mina inlägg innehåller annonslänkar. Om du köper något genom någon av dessa länkar så betalar du inte en krona mer, men jag får en liten provision, som hjälper till att hålla sidan igång. Tack! Det här inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Upplevelse.com och Vinoteket


Sista minuten present till mamma

Aj då, är du ute i sista minuten med att köpa present till mamma? Då gäller det att handla snabbt! Då har jag ett bra förslag som du kan fixa nu, här framför datorn. Mamma kommer inte att få veta något, utan tro att din present är välplanerad och genomtänkt. Mitt första förslag på sista minuten present till mamma är bio med middag för två. Kanske är det något ni två kan göra tillsammans sedan?

Eller varför inte ge mamma en middag för två eller en ost och vinprovning?

Eller ge mamma en vinprenumeration i present. Det är en bra sista minuten present till mamma som räcker länge. Hon får ett antal utvalda viner levererade till dörren varje månad.

Det är säkra kort. Den shoppar du här och nu och du får ett presentkort som levereras i din mailbox efter ca 5 minuter. Skriv ut det och köp en blomma till mamma på väg till födelsedagsfesten, eller nöjd dig med bara blomman. Eller köp en fin presentpåse och fyll med massa bra saker. T.ex. en bok, fin choklad, en flaska vin, badskum, bodylotion och några biobiljetter.

Bra presenter till mamma måste inte kosta så mycket. Det enda det kräver egentligen är lite eftertanke.


En present till mamma måste inte kosta mycket

Mammas present måste inte kosta skjortan. Jag lovar att din mamma blir inte gladare för en födelsedagspresent som du knappt har råd med. Det är bättre att ge en billig, eller helt gratis, present till mamma. På den här sidan hittar du många tips på bra presenter till mamma. De är indelade i lite olika kategorier för att du lättare ska hitta en riktigt bra födelsedagspresent just till din mamma. Ingen mamma är den andra lik. Kanske är din mammas utpräglade egenskap humor och du kanske bör hitta en extra rolig present till mamma, något som hon kan skratta åt länge. Om du fortfarande går i skolan så bör du självklart välja en födelsedagspresent till mamma som passar din budget!

Du kan hitta fina korgar på loppis. Köp en sådan och fyll den med produkter i något tema. Det kan t.ex. vara spa, godis, eller ost och kex. För att hålla en låg budget kan du hitta mycket fina saker att stoppa i korgen i en helt vanlig mataffär. Badsalt, schampo, fotvårdsprylar och tvålar. På det sättet kan du få en riktigt fin och genomtänkt present till mammas födelsedag, utan att det behöver kosta mycket alls.

En annan idé är att du gör en korg med en massa godsaker i. Ost, kex oliver, en flaska vin, chokladask exempelvis. Ha i saker du vet hon tycker om. Sen binder du fast en rosett i korgen. Det brukar alltid vara en uppskattad present.


Upplevelser att ge mamma i present på födelsedagen

Det här inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Upplevelse.com

Varför inte bjuda mamma på en upplevelse, kanske något ni två kan göra tillsammans? Du hittar många bra upplevelser för mammor på upplevelse.com. Vad kan vara finare än en present där du ger mamma av din tid. T.ex. en matlagningskurs eller spelkvällar är sådant som uppskattas av de flesta mammor. Boka något tillsammans med din mamma. En födelsedags present till mamma som gör att ni får umgås! Kanske en dejkurs som ni bokar in eller varför inte en ölprovning, restaurangbesök för två eller en ballongflygning över stan? Bra sista minuten present till mamma och dessutom väldigt roligt!


Vad har mamma för hobbies?

Det här inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Upplevelse.com, Get personal och Parfym online.

Har din mamma någon hobby? Då kan den kanske erbjuda något bra tips på presenter till mamma. Om mamma gillar att fota, kanske fotoutrustning är en bra födelsedagspresent till henne. Om hon gillar att sy kan tyg vara roligt att få.

Mammor uppskattar ofta att få något lyxigt när de fyller år. Kanske ett vackert smycke där du graverar in ett kärleksfullt budskap, massage eller en parfym (det där är en av mina egna favoritparfymer).


Ge mamma en bok i present!

Det här inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Adlibris

Tycker hon inte om att läsa så går det faktiskt bra ändå:96 romaner för dig som fortfarande har bråttom är en bok som sammanfattar 96 kända romaner. Varje roman sammanfattas i fyra serierutor. Det är en hysteriskt rolig bok. Trots det lilla formatet lyckas författaren fånga kontentan av böckerna i fyra serierutor, vilket är en bedrift!

Eller Jonas Gardells bok Till minne av en villkorslös kärlek. Gardell skriver alltid väldigt bra. Det här är en finstämd blandning av humor och sorg.


Mysiga presenter till mammor

Det här inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Home by Sweden och CDON

Att få mysiga tofflor eller en fin pläd att värma sig under i soffan är ju mysigt. Kombinera gärna presenten med en bra bok (se ovan). Doftstickor som sprider väldoft i hemmet är också trevligt att få i födelsedagspresent för mamma. En digital fotoram som du fyller med bilder på familj och vänner. Du laddar enkelt upp nya bilder hemifrån med hjälp av din telefon. Så varför inte överraska mamma och ladda upp roliga grimasbilder också.


Pyssel present till mamma

Det startar redan på morgonen med att hon uppvaktas med frukost på sängen, kaffe och smörgås kanske? I vår familj brukar vi ge en liten present till mamma, eller den som fyller år redan på morgonen tillsammans med frukostbrickan. Ja i den mån barnen minns att mamma fyller år. 😉

Den här dagen är det viktigt att ha en bra födelsedagspresent till mamma, för vi vill ju att tagen ska bli något alldeles extra. Mamma ska känna sig väldigt omtyckt och älskad. En present till mamma ska ges med kärlek! Välj en present som mamma verkligen önskar sig. Ett strykjärn eller dammsugare är inte roligt att få om man inte uttryckligen önskat sig just det.

Vad som är en bra födelsedagspresent till din mamma beror ju på vad hon är för person och vad hon har för intressen. Ibland händer det att jag får teckningar i present av mina barn. Dessa är två ur samlingen. Du tror mig inte men varmkorven fick jag faktiskt av min 22-åriga dotter när hon arbetade på dagis. Symaskinen fick jag av yngsta dottern. Den är inramad och sitter på väggen. Jag har funderat på att sätta upp varmkorven också. Den väcker ju onekligen lite glada leenden när man vet vilken av barnen som målat den.

Andra år har jag fått saker de gjort i slöjden, utklippta hjärtan i papper ett tåg som dottern klippt ut i tyg och målat.

Billig present till mamma

Hemmagjord present till mamma
Hemmagjord present till mamma

Det finns många billiga presenter till mamma som du kan göra själv. Går du i skolan och har slöjd eller bild så kanske du har tillverkat något där som passar bra att ge mamma i födelsedagspresent? Baka chokladbollar och bjud henne på! Att få en present som barnet har gjort själv och lagt ner mycket tid och kärlek på är mycket mer uppskattat än att få en köpt sak.

Virka grytlappar eller en nyckelring till mamma! Gör eget badsalt! Ge mamma ett bokmärke du själv pysslat ihop av olika papper eller andra material.

Köp en billig korg på loppis som du fyller med kakor och hemkokta karameller. Det viktiga är att du kommer ihåg mamma och det funkar lika bra att ge mamma en billig present som en dyr!


De bästa presenterna till en mamma

Det här inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för sjöodjur och CDON

en fin present jag fick av min dotter
en fin present jag fick av min dotter

De bästa presenterna jag själv fått av mina barn är de som getts med kärlek och omsorg. Jag kan berätta om de bästa födelsedagspresenterna jag fått av mina barn:

 • Här till höger ser du ett fint sjöodjur min dotter gjorde till mig på dagis en gång. Sjöodjuret visade sig dock vara en svan…men det var ett väldigt fint sjöodjur under många år. Tycker du att det ser ut som en svan?
 • Ett halsband som dottern pärlade när hon var 5 år. Hon använde slut på alla sina finaste plastpärlor och hon jobbade med det halsbandet under flera veckor. Det kändes verkligen som det var en present som gavs med kärlek.
 • En av mina favoritböcker är Liftarens guide till Galaxen. I den står det om en reseguide för vintergatan som har texten ”Don´t panic” tryckt på framsidan. Min son hade koll på att det var min favoritbok och tillräckligt koll på innehållet, så av honom fick jag en handduk med texten ”Don´t panic”.
 • Jag fick en linsask som inte bara var vanligt tråkig. Den här linsasken var verkligen jag. Den hade rosor och fina stenar på locken. Dottern som köpte den hade direkt tänkt på mig när hon såg den där asken.
 • Nyligen så hade jag råkat berätta för barnen om vilket fint telefonfodral jag hade hittat. De la de på minnet och när jag fyllde år fick jag både telefonfodralet, laddsladd och powerbank i samma blommiga mönster.

En bra födelsedagspresent till mamma är den som är genomtänkt och ges med kärlek. <3


Dåliga presenter till mamma är:

Det här inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för CDON

 • Brödrost Om du ändå absolut känner att du måste köpa en, titta då på en sån här lite häftigare i alla fall!
 • Strykjärn Tristare present får du leta länge för att hitta!
 • Dammsugare är en dålig present eftersom det är så trist att göra. Köper du en dammsugare kommer du aldrig bli förlåten. Men om du ändå bestämmer dig för att köpa en så välj den här dammsugaren
 • Hushållsassistent Tror du på fullaste allvar att detta är vad mamma önskar sig? Det tror inte jag!
 • Möbler i barnstorlek. Ja, jag har faktiskt fått en barnfåtölj i födelsedagspresent.

Många mammor är intresserade av heminredning. Men här gäller det ju att du måste veta helt säkert att just din mamma också är det. Är mamma ointresserad så blir det genast en dålig present till mamma istället.


Se till att mammas present inte är till dig själv

Det här inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för CDON

När du köper födelsedagspresent till mamma är det viktigt att den inte är till dig. Fundera några gånger innan du köper ett nytt TV-spel till mamma eller innan du köper biljetter till en hårdrockkonsert.

Hur intresserad är mamma av att laga mat egentligen? Vill hon verkligen ha kokböcker? Tycker om om att laga mat eller gör hon det bara av tvång, eftersom ingen annan gör det? Om hon inte är verkligt intresserad av matlagning är det inte roligt att få kokböcker eller köksutrustning för femte året i rad.


Presenter till mamma som alltid fungerar – Säkra kort

Det här inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för CDON, Tidningskungen och Upplevelse.com

En bra födelsedagspresent till mamma som alltid fungerar är:

 • En prenumeration på Storytel eller en tidning – ladda för många goda läsupplevelser
 • En värmande mössa och vantar i samma stil
 • Baka kakor, koka sylt eller gör eget godis till mamma
 • Fina tvålar
 • Badskum, badsalt eller badbomber
 • Presentkort på att städa huset

Unik present till mamma

Det här inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Coolstuff

Vill du hitta en unik present så har jag några idéer. Vissa av dem kräver dock att din mamma är utrustad med lite humor.

rolig födelsedagspresent till mamma
rolig present till mamma
Fågelholk som Twittrar
 • Enhörningar i alla dess former
 • Mina barn vet att jag inte gillar dansband – så ett Lasse Stefans vin fick jag i present av dem.
 • Jag har även fått en statyett med Dionysos. Jag är inte religiös, men det är en gud jag gillar.
 • Fotomugg eller almanacka med bilder på bara dig (extra roligt är det faktiskt om du är vuxen)
 • Fågelholk med övervakningskamera ett Big Brother i miniformat
 • Mina barn gillade inte Ulf Lundell av någon anledning. I december fick de nog. De tog mina skivor och slog in dem i julklapp till mig. Jag hann inte sakna skivorna, men blev jätteglad när jag fick tillbaka dem.

Ta med mamma och bo i iglo som 50-årspresent

Present till mamma som fyller 50 år

När något fyller 50 bör det kanske vara en större present, eller en present som blir ihågkommen länge. Kanske bo i iglo eller något mer personligt skulle passa just din mamma.

Presenter till mamma och andra kvinnor som fyller 50 år kan du även hitta här.


Bra present till mamma som fyller 60 år

Det här inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Upplevelse.com

Lyxkryssning

När mamma fyller 60 år vill man ju gärna ge något större än vanligt. Vad sägs om en lyxkryssning för två, med spa och bubbel på rummet. Njut av varandras sällskap, ät god mat och ta en tur till taxfreen.

Kanalresa

Ta med mamma på en kanalresa när hon fyller 60. Se delar av Göta Kanal, njut av varandras sällskap och bo i en trevlig hytt tillsammans.

Weekendresa

Eller en weekendresa tillsammans, någonstans dit ni båda vill åka? En upplevelse tillsammans? Bo på Varghotell?

Stand up komedi

En kväll med stand up komedi och bjud henne på en god middag på stan. Det kan bli en trevlig kväll för er båda!

Massage

Ett presentkort på massage kanske? Massage blir kanske inte något oförglömligt minne i present när mamma fyller 60 år, men hon får i alla fall njuta en stund.

Klocka och smycken

Eller så kanske du kan hitta en fin klocka på guldfynd. Eller varför inte ge henne guldsmycken i 60-årspresent.

Teater och middag

Ha en trevlig kväll tillsammans och bjud mamma på teater och middag i 60-årspresent. Det kommer garanterat bli en oförglömlig kväll!

Ost och vinprovning

Ost och vinprovning låter som en väldigt trevlig grej att åka på tillsammans med mamma. Vem tycker inte om ost och vin, i trevligt sällskap dessutom.

Läs om fler presenttips till 60-åriga kvinnor här.


födelsedagspresent till mamma
Att bjuda på middag är en fin present till mamma

Bjud mamma på middag

Det är lätt att hamna vilse i jakt på den perfekta presenten. Men allt behöver inte vara saker. Meningen är att din mamma ska kunna koppla av. Bjud henne på middag. Skippa utemat, utan bjud mamma på något du lagar själv. Att bli bjuden på middag brukar alla mammor tycka om.


Inslagning

Se även till att ha ett fint omslagspapper till mammas present. En vackert inslagen gåva gör att mottagaren känner sig extra uppvaktad och älskad. Det finns ju så många vackra papper och presentsnören nu för tiden. Hitta något fint, som du vet att din mamma skulle gilla. Läs mer om paketinslagning här.

Letar du julklappar till mamma finns det här!

Läsarkommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

↑ Top of Page