Present till 8 åring

Letar du efter en bra present till en 8 åring? Här är mina bästa tips. För dig som har bråttom, här kommer några snabba tips på present till 8 åring: Labyrintboll, fiska flytande bajskorvar och EazyMec. Men fortsätt gärna läsa för fler bra presenttips! 

Bra present till barnkalas för 8 åring


En present till ett barnkalas ska ju helst inte kosta för mycket. 50-100kr räcker gott. Har man tre barn och varje barn ska gå på 25 barnkalas så blir det VÄLDIGT MYCKET PENGAR bara för att ge presenter till kompisar.

present till 8 åring splashande groda
present till 8 åring splashande groda

Ska ditt barn på kalas hos en 8 åring som fyller år då kan jag tipsa om några bra födelsedagspresenter: Pysselböcker, glitter, reflexer, nyckelring, slime, små legolådor eller påsar med legogubbar, Uno, Yatzy, kortlek, plockepinn, bio, pärlor pennor, såpbubblor, målarböcker, magnet, förstoringsglas, ficklampa, hårsaker, halsband, sudd, stickers, billiga accessoarer, doftpennor, små spindlar, ormar, läppglans, en splashande groda eller ett ett lite roligare lypsyl, godis, en fin penna, en tidning, böcker. 

Det kan vara bra att samla på sig lite presenter för barnkalas under året. Vid utförsäljningar och bokrea kan man köpa på sig lite presenter som man kan ge på årets barnkalas. Matbutiker brukar ha en liten pysselhörna där man kan göra många fynd. 

Bygga och konstruera

Åttaåringar tycker om att bygga och konstruera saker. Det finns massor av fina byggleksaker som passar dem. Här är några förslag på fina byggleksaker. 

Lego: Det går att köpa både lösa legobitar som inte har en ritning eller något speciellt man ska bygga av dem. Det finns också många system med ritningar. Idag är de väldigt uppdelade i tjej-lego och kill-lego. Alla Disneyfilmer verkar även ha olika legoprodukter: Elsa, Bilar, Törnrosa mm En nyhet i Legobranchen är Block Tape. Nu kan du sätta lego över allt!

Mekano: Mekano är en klassisk leksak där du sätter ihop plattor och metalldelar till alla möjliga saker: bilar, båtar och lastbilar. Det finns även lite större mekano från Brio. Och ett lite snabbare Mekano som heter EazyMec. Mekano är en leksak som räcker långt upp i åldrarna. Det är en leksaks som passar både tjejer och killar att få i present när de är 8.

Rolig present till en 8 åring

8 åringar tycker fortfarande att kiss och bajs är väldigt roligt. Att fiska flytande bajskorvar är en höjdare.

8 åringar gillar att bli blöta

Att blöta ner sig är ett stort sommarnöje. Kolla in den här vattenbanan. Vem vill inte ha den i sin trädgård? Att blöta ner sig är något 8 åringar tycker om.

En bra present till 8 åringar kan vara ett besök på ett vattenland eller ett badhuskort. Eller varför inte en mysig dag på stranden med familjen. Ta med saft och några goda mackor!

När man ska bada är det förstås bra att ha den nödvändiga utrustningen: badkläder, armpuffar, fena, simglasögon, donut, badanka, waboba, flamingo och vattenkanna

bra present till 8 åring en vattenpistol
8 åringar kan se små och oskyldiga ut… men låt dig inte luras! 😉

Men jag har lärt mig nu att 8 åringar kan vara både ondskefulla och ljuga. Min äldsta dotter med sambo var här på middag. Den yngsta dottern satt i knä på den äldsta. Plötsligt har den äldre dottern hällt ut allt vatten i glaset över den yngsta. Det skulle hon mycket väl kunnat göra… MEN det visade sig att den yngsta hade hällt ut vattnet över sig själv, ljög och påstod att det var storasyster. Win-Win för henne: Hon själv blev blöt, storasyster fick skäll, storasyster blev sur och startade vattenkrig med henne. 

Vattenpistoler är förstås jätteroligt speciellt om man har äldre syskon att kriga med. Eller vattenpistoler är ganska överskattat…utrusta 8 åringen med det bästa vapnet istället. Med den vinner man garanterat vattenkriget. Eller varför inte förena nytta med nöje. Med en magisk enhörning kan du både vattna barn och trädgården samtidigt. 

Men att bada är inte alltid kul! Speciellt inte när man misstänker att det inte är en lek, utan att man ska rengöras! Tvi! Då kan det vara kul att förvandla badet till en magisk, färgsprakande häxs-soppa. Lägg bara i en av dessa färgampuller så är det inte längre svårt att få barnet i badkaret.

Bra spel för 8 åringar

Bang to 10 Ett frågespel där du kan köpa dig mer tid att svara på frågor genom att svinga klubban skickligt. Ett helt nytt spel som vi inte är vana vid. 

Kinaschack Ett klassiskt spel där du ska förflytta dig tvärs över spelplanen. Du kan tjäna steg genom att hoppa över kulor som står i vägen. Ett taktikspel som kräver att man är lite klurig för att vinna. 

Loopin Louie Ett jätteroligt spel där du ska hindra Louie att stjäla dina hönor. Louie sitter för övrigt i ett flygplan. Om man inte gör något alls flyger Louie jämst med marken och stjäl alla hönor. Men som väl är har varje spelare en katapult. När Louie kommer flygande förbi din katapult ska du slå till så att han istället far upp i luften. Louie gör loopar och flyger förhoppningsvis förbi just dina hönor, över motståndarens katapult så att hon eller han inte kan träffa och stjäl en höna. Vinnare är den som som har kvar en höna längst. Detta är ett spel som är roligt att köra även med bara vuxna faktiskt. 

Har du fler tips, så kommentera gärna inlägget! Hittade du inte någon bra present till 8 åringen på den här sidan kanske du kan få inspiration på någon av dessa sidor:

Läsarkommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

↑ Top of Page