Present till 7 åring

bra present till 7 åring
Vad är en bra present till 7 åring?

Vad är en riktigt bra present till en 7 åring? Det tänkte jag berätta här. Först några snabba presenttips till 7 åring för dig som har bråttom: Lego, Den försvunna diamanten (spel) och sparkcykel. Fortsätt gärna läsa för fler bra presenter till 7 åringar!

Byggleksaker i present till 7 åring

Byggleksaker som t.ex. Lego, Mekano, magnetiska byggrejer och liknande brukar alla 7 åringar gilla. När det gäller lego gäller det bara att hitta något som barnet du letar present till gillar. Nu för tiden har även lego blivit väldigt könsuppdelat. Till en tjej kan du leta efter Lego friends eller Lego Elves  till killar tror jag det passar bättre med Lego speed (coola bilar) och Lego Creator

Både tjejer och killar tycker att det är roligt att bygga. Inte bara med lego utan gärna hjälpa sina föräldrar att snickra. Med riktiga verktyg kan man göra just det. Släpp loss barnen med lite spik och plankor. Med en egen snickarlåda så kan de åstadkomma det mest fantastiska skapelser.

Pyssel i present till 7 åring

En bra present till 7 åring kan också vara en present där de får skapa med papper, sax, glitterlim, pärlor, tejp och sådant. De brukar tycka om att lägga lite svårare pärlplattor, göra 3D bilar och att få kit med att göra egna studsbollar, egna ljus, loombands , cernitlera, gipsfigurset osv. Det finns tejprullar med olika färg. Stickers med hästar, enhörningar och bilar. Det är också roligt att få pysselböcker t.ex. för att lära sig skriva och räkna pysselböcker. Eller en bok om hur man viker flygplan

Andra bra leksaker till 7 åringar

7 åringar gillar (alltså både tjejer och killar) tycker om radiostyrda bilar. Medan 7 åriga killar tycker om bilar och traktorer från Cars också.  

Det är kul att leka med små minivärldar som t.ex. Pet Shops eller med dinosaurier.

Glitter och glamour i present till 7 åriga tjejer

Tjejer som är 7 år är i ”det rosa och glittriga” stadiet. Så hittar du något rosa eller något som glittrar så vet du att du har hittat en kanonbra present till dem. Det spelar inte så stor roll vad det är, om det glittrar och glänser är det fint. 

Bra present till en 7 årig tjej kan också vara Hello Kitty saker, Frisyrhuvud, smink (typ läppglans och ögonskugga), smycken, smyckeskrin och bling bling.

Badsalt, duschkräm, hudkräm och badskum brukar vara jättepopulärt. Dessa hittar du billigast på t.ex. Rusta eller i en helt vanlig mataffär. 

Presenter för utomhusbruk och rörelse

bra present till 7 åring uteleksaker
En bra present till 7 åring är uteleksaker

En bra cykel är ett måste när man är 7 år. Den ska vara supertuff och lagom stor. Tillbehör som cykelkorg, flagga och pärlor åker upp och ner på ekrarna och låter lite när man kör är förstås extra kul. 

Uteleksaker för sommaren som 7 åringar tycker om är sparkcyklar, hopprep, rockringar, klubbor och innebandyboll, kubb, såpbubblor, drakar, skateboard, inlines. Går man och badar är det kul att ha ett cyklop eller simglasögon. Kanske även simpuffar om barnet inte kan simma ännu.

På vintern är det roligt med pulkor, skidor, skridskor och en stor spade så de kan bygga den finaste snögrottan. 

En bra present till alla 7 åringar är förstås upplevelse presenter. Gör hemmagjorda presentkort till dem med bio, besök på ett äventyrsbad, Junibacken, Tom Titts och liknande. Det går alltid hem. 

Spel som 7 åringar tycker om

Spel som 7 åringar tycker om att spela är t.ex. Den försvunna diamanten, MonopolTwister och Råttfällan

Självklart önskar sig 7 åringar också TV-spel i present. Just nu är det Playstation 4, Xbox one, Nintendo Switch och det handhållna Nintendo 3DS som gäller. (även om Nintendo 3DS har några år på nacken)

Kunskapspresenter till 7 åringar

De tycker om att lära sig saker därför är Experiment och kemilådor väldigt kul presenter att ge 7 åringar. 

7 åringar tycker om faktaböcker om t.ex. vulkaner eller dinosaurier men också sagoböcker som t.ex. Mamma Mu, Lasse-Majas Detektivbyrå och Findus och Pettsson

Att få en egen jordglob eller ett mikroskop är jättehäftigt!

Praktiska saker som man kan ge 7 åringar

Det går jättebra att ge även 7 åringar praktiska saker i present. Att få praktiska saker som t.ex. väckarklocka, en fin handduk eller påslakan går bra bara det är ett fint motiv på. Sjuåringar tycker också om att få fina kläder i present. 

Har jag missat något viktigt, kommentera gärna nedan! Annars hoppas jag att du hittade bra presenter till 7 åringar som faktiskt funkar att ge den 7 åring som du letar efter present till. 

Förslag på fortsatt läsning ifall du inte hittade något bra på den här sidan:

    .

Läsarkommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

↑ Top of Page