Present till 40 årig man

Present till 40 årig man
Present till 40 årig man

Ska du köpa en present till en 40 årig man? När någon fyller jämnt vill man ju att presenten ska vara både personlig och något lite utöver det vanliga. Här ska du få mina bästa presenttips: Personal Shopper, manschettknappar och en vinprenumeration från Vinoteket. Men fortsätt gärna läsa för fler bra presenttips till 40 åringen!

Många 40-åringar är inte så intresserade av att få fler prylar. Då kanske det är bättre att satsa på något ät eller drickbart i present:

  • Ge honom en vinprenumeration därifrån. Då får han vin levererat till dörren en gång i månaden. Han får då ett antal flaskor åt gången. Besök Vinoteket för aktuella prisuppgifter!
  • Att få en flaska whiskey är ju förstås en klassiker när man fyller 40 år. Gillar han whiskey är det en bra idé. Gärna en singel malt som har några år på nacken.
  • En korg med ost och vin. Fyll den med några finare viner. t.ex. ett vitt och ett rött. Köp några ostar, exotisk frukt, marmelad och några sorters kex. Slå in allt i cellofan. Det blir väldigt vackert.

Matrelaterade presenter till jubilaren

  • Alla män tycker om att grilla. Ge honom ett komplett grillset: Grillverktyg, grillolja, förkläde (med ölbälte), kryddor, kokbok om marinader, grillvante och ett sexpack öl.
  • Att göra egen färskpressad juice är väldigt trendigt. En juicepress eller råsaftcentrifug och fem kg apelsiner. Nu kan han göra dryck av alla grönsakerna, så att de lättare slinker ner.
  • En vinprenumeration med något tillbehör. T.ex. ett vinställ, eller ett roligt vinlås är ett roligt alternativ.
  • En matlagningskurs är en trevlig 40 års present. Gärna en där ni går tillsamman och har trevligt. Att dela med sig av sin tid är nog det finaste man kan ge någon.
  • Är det din sambo eller man som fyller 40. Överraska honom med en italiensk matlagningskurs tillsammans med kompisarna. Ge honom och hans kompisar en matlagningskurs för gourmetmat. En riktigt lyckad grabbkväll!
  • En flaska cognac och lyxiga tryfflar.
  • En flaska gin, dry martiniglas, en burk oliver och ett litet recept på Dry Martini.

Parfym

En parfym kan ju vara väldigt personligt. Dofter som män brukar gilla är: Zlatan, David Beckham Respect, James Bond 007, Byredo och Diesel. De brukar ligga högt på topplistorna. Länkarna här går till Parfym.se som brukar ligga väldigt lågt i pris. Besök gärna sidan för aktuella prisuppgifter.

Smycken

Är han typen som gillar smycken? Get personal har väldigt tuffa smycken dogtags (halsband med brickor som kan graveras) och armband i läder och stål eller silver. Ett graverat smycke blir en väldigt personlig och fin 40 års present till honom.

Manschettknappar är trevligt om han är den typen som brukar klä upp sig och ha den typen av skjortor.

Annars är en fin klocka ett bra alternativ. Vissa män vill inte ha smycken alls, utan klockan är det enda smycke de använder. Klockor finns förstås i olika utföranden och prisklasser. Men satsa på en så bra klocka som du har råd med. Det kommer alltid att finnas dyrare och bättre klockor liksom. Men det finns jättesnygga klockor som inte kostar en förmögenhet. Vill du verkligen satsa stort så tycker jag den här klockan är bland de snyggaste jag sett. Han kommer att bli glad hela livet när han ser den sticka ut under manschetten.

Skönhetsbehandlingar

En riktigt bra present även till en man som fyller år är ett presentkort på massage eller spa. Gärna där han får ta med sig sin fru eller sambo. Det finns även kurser där man går som par och lär sig att massera.

Bjud på en överraskningsfest

Varför inte bjuda in massa vänner till en överraskningsfest när han fyller 40 år. Sätt kompisarna i arbete och ordna en sådan. Det brukar bli väldigt lyckat. Smartast brukar vara att handla vin och öl själv och lämna det hemma hos någon kompis. Dela ut uppgifter så att varje kompis ansvarar för att göra varsin maträtt. Någon fixar brödet, en annan gör en sallad osv. Kanske behövs några extra bord och stolar. Det brukar gå att få ihop även om man bor trångt. Låt festen vara en del av presenten till honom! Detta kommer bli ett roligt minne lång tid framöver.

Presenter till händig man

Det kan ju hända att man i alla fall vill ge en sak när han fyller år. Här är några bra tips på saker du kan köpa till honom. Saker som garanterat kommer att uppskattas av den händige mannen:

Fiske

Gillar han redan att fiska varför inte ge honom storpack fiskedrag, wobblers eller ett nytt spö? Även inom fiska kan man utvecklas. Varför inte ge honom en bok om att binda flugor och en flugfiskekurs?

Kanske skulle han bli intresserad av fiske om han fick chansen. Varför inte ge honom en guidad fisketur med kunniga handledare. Där får han lära sig det han behöver och komma igång med sin nya hobby.

Fiskelina + fiskedrag + burk med mask + 6-pack bärs + fisketofflor – kombineras med fördel med ett eget presentkort på campingtur med polarna.

Trädgårdsrelaterat

Hur bor 40 åringen? Bor han i hus så kan något till trädgården vara roligt att få. Det kan vara allt från en fin spade, fröer, träd, buske eller en riktigt gräslig trädgårdstomte.

Riktigt oväntade presenter till 40 årig man

Varför inte överraska honom att måla om alla rummen i brunt?

Ge honom tid med en personal shopper.

Spela in en CD-skiva i en riktigt studio.

En samling med dina favoritrecept.

Är han bilintresserad är ju ett ”raggarkit” lite oväntat: Wunder Baum + raggartärningar + bumper stickers + cd-skiva med raggarmusik?

Fallskärmshopp

Skriv och sjung upp en egen sång till honom

Luftballongsfärd

Presentkort på 6 månaders linspaket

Personlig nummerplåt till bilen.

Trädgårdsplockepinn och starköl.

Ett ”sportpaket”: nätbrynja, öl, chips och flaggor för det lag han hejar på.

En dags hemmafix. Man är ett gäng som hjälper till med allt som bara inte hunnits med. Tavlor som ska upp på väggen, gardiner som ska strykas och hängas upp, lampan som ska sättas upp, häck som ska klippas, rabatter som ska rensas, hylla som ska monteras upp och fönster som ska putsas. Avsluta arbetsdagen med en god middag hos honom där han blir gäst.

Ganska trista men helt vanliga 40 årspresenter till män

Ett kit för att prova på en ny hobby som han annars inte skulle komma på själv:

Dyra presenter

Om ni är några stycken som går ihop kan ni kanske köpa en dyrare present som han önskar sig. Det kan t.ex. vara en exklusivare klocka, den senaste teknikprylen eller en elcykel.

Ge honom av din tid

Människor är allt mer upptagna idag. Vi reser och jobbar mycket. Alla ska vara nåbara dygnet runt. Vet du vad de flesta män (ja, kvinnor också förresten) skulle uppskatta att få? En dag då ni stängde av telefonerna och datorerna. En dag då ni bara umgås hemma. Börja dagen med en god frukost på sängen, en bra bok i och ett lyxigt badkit i present. Kanske en massageolja, en ny handduk och en tjock lyxig badrock. Ett bad med en god öl om han gillar det och tända ljus. Bjud honom på en massage efter badet. Se en film, och ät en stor påse godis. Sedan middag med god mat, vin och levande ljus. Efter middagen fortsätter ni mysa, spela och ha bara ha tid för varandra.

Kanske har han fru och små barn? Varför inte ge honom en upplevelse tillsammans med frun och barnen. Bjud dem på Kolmården, Skansen eller på en båttur t.ex. Det måste inte bli så dyrt. Det viktiga är att han får tid tillsammans med familjen. Du kan även ge biljetter till glass och saker som kan tänkas behövas under utflykten.

Jag hoppas att du fått många bra idéer när du ska köpa present till 40 årig man. Annars kanske du hittar fler tips här:

Läsarkommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

↑ Top of Page