Present till 4 åring

Vad är en bra present till en 4 åring? Här hittar du många bra presenttips till 4 åringar. Några snabba förslag för dig som har bråttom: såpbubblor, sparkcykel och pysselbok. Har du gott om tid så kommer fler tips på presenter till 4 åringar här:

Uteleksaker i present till 4 åring

Vintertid är det förstås pulka, skidor och skridskor som gäller. Det är mysigt att göra en heldagsutflykt till pulkabacken tillsammans med hela familjen. Att ha en matsäck med varm oboy och prickig korvsmörgås. 

På sommaren finns det väldigt mycket roligt för 4 åringar att göra.

bra present till 4 åring
bra present till 4 åring

Cykel: 4 åringar önskar sig förstås en egen cykel med cykelkorg, flagga och pärlor på ekrarna så att det låter roligt när man cyklar. Glöm inte mäta barnets huvud och köpa en cykelhjälm också!

Sparkcykel: Sparkcykel är något en 4 åring vill ha i present. Även till en sparkcykel behövs hjälm och helst även skydd

Pool: När det är varmt ute är det skönt att kunna svalka sig i sin egen pool.

Mindre uteleksaker som 4 åringar tycker om att hålla på med på sommaren är hopprep, twistband, golfset, rockring, vägkritor, spela badminton, vattenpistoler och såpbubblor

Studsmatta: Studsmatta är något som alla barn önskar sig i present, även 4 åringar. Se bara till att du väljer en studsmatta med skyddsnät.

Lektält:  Tält är bra presenter till 4 åringar. Lektält finns i alla möjliga utformningar: Villa Villekulla tält, rosa prinsesslott, klassiska indiantält, busstält och mycket mycket mer
 
Trampbil: En trampbil är en önskedröm för många 4 åringar. 

bra present till 4 åring egna gungor
bra present till 4 åring egna gungor

Gungor: Egen gungställning eller gungbräda är förstås en önskepresent om man har egen tomt. 

Bollhav: Att ha ett eget bollhav är förstås vad alla 4 åringar vill ha i present. 

Insektssamlarsaker: Låt barnen upptäcka naturen omkring er. Det är spännande att fånga spindlar, myror, humlor och skalbaggar. Titta på dem i en burk med förstoringsglas. Sedan släpper man ut dem igen. 

Bollar: Bollar är alltid kul. De finns i en mängd olika utföranden så som hoppbollar, badboll, plastbollar med Frostmotiv osv. 

Pysselsaker i present till 4 åring

Barn i den här åldern brukar tycka om att pyssla och göra saker inte bara att leka. Bra pysselsaker att ge i present till en 4 åring är:

Pärlor: Pärlor är kul, både att göra halsband av och att pärla till pärlplattor

Pysselböcker: Finns med grävmaskiner, enhörningar , mattepysselböcker. Det är förstås alltid kul att få nya fina pennor också till pysselboken.

Blandat pysselmaterial: Papper, klistermärken, stenar, gamla toarullar, glitterlim, restgarner, klister, små kartonger, flirtkulor och liknande är jättebra present till 4 åring. Fyraåringar har god fantasi och kommer kunna förvandla mycket gammalt skräp till skatter bara du ger dem chansen. 

Gips: Att måla My litte pony gipsfigurer brukar 4 åringar tycka om. 

Pussel: När man är 4 år brukar man klara av pussel med ca 60 bitar. Som t.ex. det här Musse Pigg Pusslet. 

Spel: Spel som 4 åringar tycker om är t.ex. memory,  lusen, råttfällan och fiskespelet

Staffli: Rita och måla är kul. Du hittar ett fint staffli för barn på IKEA. Vattenfärger är något 4 åringar älskar. 

Snickra: Att få var med föräldrarna och snickra är spännande. Varför inte ge 4 åringen en egen snickarlåda

Böcker i present till 4 åringar

Böcker som är bra present till en 4 åring är t.ex. Pelle Kanin, Spyflugan Astrid, Lilla lokomotivet Rosa, Ludde, Knacka på och Findus och Pettson.

Inneleksaker i present till 4 åring

Fyraåringar brukar gilla att leka med dockor så både dockor (helst en baby born docka), dockvagnar, docksäng, dockspis, leksaksmat och allt som hör till är jättebra presenter till 4 åringar. Om du kan sy så är det ju extra kul att få mer dockkläder och fina sängkläder till docksängen. 4 åringar börjar även leka med barbie och andra små dockor.

bra present till 4 åring
bra present till 4 åring

En bra present till 4 åring är även bilar: trampbil, små vanliga leksaksbilar, monstertruck, radiostyrd bil, flexitrax bilbana…helst en säng i form av en bil också. 

Dockhus är riktigt roligt och barnen kan sysselsätta sig själva långa stunder. 

Lego är kul och när barnet är 4 går det att köpa smålego utan att barnet stoppar det i munnen. Lego är en bra present som de leker med långt upp i åldern. Min dotter som är 12 leker fortfarande med lego ibland. 

Playmobil brukar vara väldigt uppskattat  också. 

Kläder som kan vara bra presenter till 4 åringar

Kläder är roligt att få ip resent när man är 4 år. Det kan t.ex. vara en badrock med något fint motiv, tofflor att ha till dagis, gummistövlar

Utklädningskläder är roligt för 4 åringar. Många flickor är i prinsessåldern så prinsessklänning med tillbehör som prinsesskrona, diadem, änglavingar, glittriga skor, hårspännen osv..finns massor av söta och roliga grejer. Men även superhjältemantlar, pippikläder, sjörövarutrustning osv är bra att ha. 

Riktigt dyra presenter till 4 åringar 

bra present till 4 åring lekstuga
bra present till 4 åring lekstuga

Inredning i present till 4 åring

4 åringar tycker om att få en del inredning till sitt rum. Det kan t.ex. vara en ny matta, fina sängkläder, sänglampa, en fin filt eller en sacco säck. 

Ge 4 åringen presenter till utflykten

Inför utflykten kan det vara kul att ha en ryggsäck med bilar, ryggsäck från Frost, egen matlåda och dricksflaska. 

TIPS! Spara något reklamblad med leksaker och sitt med 4 åingen när hon eller han ringar in det som hon eller han önskar sig önskar sig! Så brukade vi göra inför födelsedagar och jul.

Jag hoppas att du har hittat inspiration inför köpet av present till 4 åringen! Har jag glömt att ta med något viktigt tips så kommentera gärna! 

Fortsatt läsning:

Julklapp till 4 åring

Läsarkommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

↑ Top of Page