Present till 2 åring

present till 2 åring
present till 2 åring

Letar du efter bra presenter till en 2 åring? Här hittar du massor av bra presenter till en 2-åring kommer att älska. Det är presenter till båda pojkar och flickor. Du hittar dessutom en länk där du kan beställa hem presenterna direkt. Men först några snabba presenttips för den som har bråttom: Dockvagn, järnväg och Play-doh-lera. Men fortsätt gärna läsa för fler bra idéer.

1.Brio tågbana är en present som räcker många år. Köp ett startpaket till 2 åringen och bygg sedan på med växlar, fler paket, fler bandelar, stationer och broar efter hand. En Briojärnväg har hög kvalité och är en julklapp som både barn, barnbarn och barnbarnsbarn kommer att kunna glädjas åt.

En ryggsäck är både roligt och praktiskt. Den kan användas på dagisutflykten och för att packa allt viktigt i på resan. För en tvååring är det förstås roligast att få en ryggsäck med ett fint motiv som den här Pippi ryggsäcken. Pippi brukar alltid gå hem hos mindre barn.

Dockvagn och dockor är en perfekt present till en 2 åring. Dockvagnen kan kompletteras med sängkläder, skötväska och åkpåse som dockorna kan behöva. Är du sykunnig går det att göra mycket själv. Det går att sy både sängkläder, dockkläder osv till dockorna. Gärna matchande kläder till dockmamman också! Att få en docka som de kan mata, natta, byta kläder och blöja på är något som går hem hos de flesta 2 åringar.

Gosedjur är förstås ett måste för en tvååring. Varför inte köpa den här väldigt söta kaninen.

Leksakskök och leksaksmat brukar vara väldigt roligt även om barnet inte tycker om att leka med dockor eller ej så brukar det vara väldigt roligt att laga mat. Det finns både bakelser, söta dockserviser och smågrytor att köpa till dockköket. Det brukar också vara roligt att få en kundvagn med leksaksmat, för att leka affär. Leksakskök finns förstås i lyxvarianter också.

2 åringar börjar intressera sig för böcker. Det är mysigt att läsa pekböcker tillsammans och barnet får ett större ordförråd. De brukar även gilla interaktiva böcker där de t.ex. trycker på knappar och får lyssna på ljud och vara med att sjunga. En bra present till 2 åringar är dessutom sångböcker och sångpåsen.

Spel som passar 2 åringar är memory och ballongspelet. Små barn brukar vara överlägsna på memory. Med lite träning så kommer barnet slå dig.

Play doh lera kommer göra succé! De flesta 2 åringar tycker om att kladda i saker med händerna. Så play doh lera kommer bli en väldigt uppskattad present. Det går även att ge 2 åringar trolldeg. Du hittar recept på trolldeg här.

Det är också roligt att måla och kladda med fingerfärg. Gör ett hand och fotavtryck och rama in på väggen.

Badrock eller badlakan med en rolig figur på kan vara kul att få.

Duplo (storlego) är en bra present till 2 åring. Den kommer att bli uppskattad i många år framåt. Börja med ett litet paket nu och bygg ut efter hand. Det är en leksak som barnen leker med under lång tid och som har hög kvalité. Du kommer förmodligen ha kvar duplot när du får barnbarn också.

Är det vinter så är det roligt att få en pulka i present. Komplettera gärna med en hjälm för säkrare åkning.

Pippi Långstrump saker är något som 2 åringar tycker om. Det finns både dockor, utklädningskläder, sjörövarskepp, väskor, kläder,  små figurer och dockhus med Pippi. Eller varför inte den här fantastiska ryggan som ser ut som pippis hus?

Instrument är en jättebra födelsedagspresent till en 2 åring, om det inte är ditt eget barn. Köp ett helt musikset: xylofon, trumma och maracas.

Nattlampa är tryggt och mysigt. Detta är också en present som barnet har nytta av i många år. Många barn är mörkrädda länge. Då kan det kännas tryggt att ha en nattlampa tänd.

Pussel som går bra att ge en 2 åring i present är knoppussel med 5-12 bitar. Det här bamsepusslet tror jag de flesta 2 åringar gillar. Det är heller inte för svårt för dem.

Presenter för utelek: sandsaker och såpbubblor är presenter som 2 åringar brukar älska.

Alla barn brukar gilla brandbilar varför inte köpa och ge bort den här fina brandbilen från Dickie Toys. brandbilen kan köra själv, har både ljus och ljudeffekter och den har en stege som man både kan dra ut och vrida. Den innehåller heller inga smådelar, utan är säker för 2 åringar att använda.

Ett bord och små stolar som hon eller han kan sitta och pyssla vid brukar vara omtyckt. Tänk att kunna bjuda farfar och farmor på kaffe vid det egna bordet!

Lektält som barnet kan krypa in i brukar vara väldigt kul. Komplettera gärna med en lektunnel.

En egen verktygslåda för att kunna hjälpa pappa och mamma brukar göra en 2 årig pojke eller flicka glad. Den är säker för att använda för barn över 12 månader. Innehåller hammare, skiftnyckel, såg, skruvmejsel och vinkelhake. Du får även med lite ”plankor” skruvar och muttrar.

Mätsticka – barn tycker om att mätas och se hur mycket de växer. Det är helt enkelt väldigt roligt att se hur stora de har blivit. Med den här mätstickan kan du dessutom sätta in foton på barnet. Det är extra roligt att titta på babybilden och se hur liten man en gång varit.

Drömpresenten för alla 2 åringar är förstås en egen bil. Helst en elbil som gör att de kan rymma väldigt snabbt och osynligt. Vill du vara lite mer på den säkra sidan så skulle jag istället rekommendera en bobby car…de tar något längre tid att rymma på och det krävs muskelkraft. Med en egen Bobby car är det mindre troligt att mormor får oväntat besök. Även utav Bobby Car finns det lyxbilsvariant med mjukt säte och lysen. Bobby Car har även en lite enklare bil. Komplettera gärna bilen med släp och hjälm till racerföraren.

Hittade du inte någon present här som du tyckte var superbra till 2 åringen som du ska köpa present till? Då kanske du kan hitta något på dessa sidor:

Läsarkommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

↑ Top of Page