Present till 10 åring

Letar du efter en riktigt bra present till en 10 åring? Här kommer först några snabba förslag för dig som har bråttom: mobiltelefon, presentkort på bio, badrock eller en cykel. Har du gott om tid, fortsätt gärna läsa för att hitta andra presentförslag. 

Present till 10 åring som har barnkalas

bra present till 10 åring
Vad är en bra present till 10 åring?

En present till en kompis där ditt barn ska på barnkalas får ju inte kosta hur mycket som helst 50-100 kr räcker gott. Har man tre barn och varje barn ska gå på 25 barnkalas så blir det VÄLDIGT MYCKET PENGAR i slutändan.

Ska ditt barn på kalas hos en 10 åring som fyller år då kan jag tipsa om några bra presenter: Pysselbok med enhörningar, pysselbok med rymden, målarbok med Harry Potter, glitter, förstoringsglas, reflex, nyckelring, slime, små legolådor eller påsar med legogubbar, Uno, Yatzy, kortlek, plockepinn, bio, örhängen, pärlor eller tatueringspennor.

De bästa presenterna till en 10 åring

Att ha en cykel är viktigt när man är 10 år. Att ge en cykel är därför en väldigt bra present att ge tioåringen. Det måste inte vara en helt ny cykel, att få en begagnad brukar funka bra i de flesta fall. Ta med 10 åringen och titta på cykeln så att hon eller han även kan provköra. Att köpa och sälja cyklar begagnat brukar vara en god affär. Det brukar som regel bara kosta några hundralappar emellan när man byter upp sig i storlek.

Mobiltelefon är också väldigt viktigt för barn idag. Att ha en egen mobiltelefon gör att barnet kan hänga med på vad kompisarna pratar om. Det är viktigt att ha de rätta spelen och apparna som t.ex. snap-chat för att kunna kommunicera med kompisarna. Det är nog få föräldrar som har råd att ge sina barn nya telefoner. Så även här rekommenderar jag att leta begagnat. Barn brukar dessutom föredra att få många olika presenter, inte bara en enda. Kolla runt lite i din bekantskapskrets. Det brukar alltid vara någon som har en begagnad mobiltelefon som bara ligger. Till mobiltelefonen så vill 10 åringar gärna ha tillbehör som snygga mobilskal, hörlurar, lång laddsladd och powerbank.

Att ha en egen iPad för att spela på är också kul när man är 10 år.

Läsbara presenter

En bra present till 10 åringar är också böcker och tidningar. En prenumeration på t.ex. KP, Julia eller Bamse brukar vara väldigt uppskattade.

Böcker som 10 åringar tycker om att läsa är: Harry Potter, Maja och jullovsmysteriet, Mysteriet på Örnklippan eller Vår trädkoja med 13 våningar.

Guinness Rekordbok brukar också vara poppis. Den är många timmars läsning.

Aktiviteter som du kan ge i present till 10 åring

Har barnet någon idol eller gillar något speciellt band kan det vara roligt att få biljetter till konserten. Eller kanske till melodifestivalen.

Är det vinter så brukar det vara en bra present att ge bort skridskor, slalomutrustning, åkbräda, skidor eller en pulka. Även en skridskoutflykt kan du ge bort genom att göra ett hemmagjort presentkort.

Det kan också vara kul att få en termin av t.ex. dans, fotboll, skateboard, pianolektioner osv. Eller ett badpaket med t.ex. badhuskort, badrock, en fin handduk, vattenlekpaket och badkläder.

Är det sommar kan det förstås vara kul att få en gummibåt, cyklop, sparkcykel eller något annat som hon eller han kan ha glädje av under säsongen.

Att få tillbringa tid tillsammans är mysigt. Varför inte ge 10 åringen din tid i present. Det kan t.ex. vara fika på stan, både med eller utan shopping. Eller en middag på restaurang eller en hotellövernattning där ni gör något roligt tillsammans på dagen.

En action kamera kan vara kul för att filma när man spelar cyklar, åker pulka eller sparkcykel.

Spel i present till 10 åringar

Självklart önskar sig 10 åringar också TV-spel i present. Just nu är det Playstation 4Xbox oneNintendo Switch och det handhållna Nintendo 3DS som gäller. (även om Nintendo 3DS har några år på nacken) När man väl har konsolen så är det kul att få nya spel i födelsedagspresent. Eller varför inte ett presentkort på t.ex. Game Stop?

Pengar och presentkort är alltid uppskattat

Att få egna pengar är något som även 10 åringar verkligen gillar. Det är roligt att själv få bestämma vad man ska köpa. Varför inte ge bort pengarna i en riktigt snygg plånbok.

En annan uppskattad present till en 10 åring är presentkort på butiker så som coolstuff, eller varför inte CDON, där det också finns massor av bra prylar att välja mellan.

Om tioåringen tycker att det är lite spännande att gå på bio med en kompis, utan föräldrarna, kan en biocheck vara mycket uppskattad.

Kläder i present till 10 åring

Barn brukar tycka om att få nya fina kläder, skor eller någon extra fin keps.
Även presentkort på kläder är kul, eftersom man då får vara med och välja själv.

Bra presenter till 10 åriga tjejer

Även 10 åriga tjejer tycker om att göra sig fina ibland. Varför inte ge henne halsband, hårprylar och ett fint läppglans? Om hon inte redan har hål i öronen är det en väldigt bra present när hon fyller 10.

Det kan också vara kul att få smink när man fyller 10, en parfym, nagellack eller liknande.

En smyckesats där hon kan göra sina egna smycken.

Ge bort pyssel i present till 10 åring

Pysselsaker är bra presenter. Det är kul att få fina papper och en bok om origami. Pärlor att göra pärlplattor med.

Bra presenter till 10 åriga busungar

10 åringar brukar tycka om att busa. Varför inte ge dem lite olika skämtartiklar; pruttkudde, hundbajs eller pennan genom fingret. Det är också väldigt bra att få sugrör som man själv kan bygga ihop och stjäla drycken från sin familj.

Spel i present till 10 åring

Spel som 10 åringar brukar tycka om är t.ex. Pictionary, Bondespelet och Ryktet går.

Inredning i present till 10 åring

Det är kul att få lite nytt till sitt rum som nya häftiga lakan till sängen, gardiner, nya möbler, nattlampa, väckarklocka, taklampa eller en ljusbox.

Att få sitt rum omtapetserat eller ommålat är också en väldigt bra present.

Att få ett minikylskåp att förvara några läsk i på sitt rum brukar vara en lyxig present till 10 åringar.

Andra bra presenter till 10 åringar

DVD-filmer brukar vara uppskattat. Bra filmer att ge 10 åringar är Harry Potter Boxen, Grinchen, Superhjältarna, Frost, Coco, Merry Poppins och Vaiana.

Hittade du inte den perfekta presenten till 10 åringen här? Då kanske du hittar några tips här istället:

Läsarkommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

↑ Top of Page