Present till 1 åring

Present till 1 åring
Present till 1 åring

Det är jättelätt att hitta bra present till 1 åring. 1 åringar är inte alls kräsna och de kommer att älska alla presenter som de får. Först några snabbar förslag för dig som har bråttom att köpa present: leksakståg, Pippidocka och plocklåda. Men fortsätt läsa, så ska du få fler tips på presenter till 1 åringar.

En present till 1 åring inte bör innehålla smådelar

När man köper en present till 1 åring behöver man tänka på att de inte ska innehålla smådelar, då finns det risk att barnet kvävs. Så se till att presenterna inte har texten ”rekommenderas ej för barn under 3 år”. Men även om man inte hittar någon sådan märkning bör man använda sitt sunda förnuft.

Bra leksaker att ge i present till 1 åring

Gulliga presenter

En gullig present som alltid uppskattas av 1 åringar är förstås gosedjur i alla former (kaninerklassiska björnar  eller hundarSmå djur, bilar och liknande som man drar efter sig i ett snöre. Jag förstår inte riktigt varför men alla 1 åringar jag någonsin känt har varit väldigt intresserade av att dra saker efter sig i ett snöre.

Lite större presenter till 1 åringar

 • Lite större presenter som 1 åringar önskar sig är bilar att åka på och gå-vagn.
 • Ge 1 åringen presenter för utelek som t.ex. en babypulka eller sandset.
 • Dockkök – det kommer barnet ha glädje av LÄNGE – alla barn brukar älska att laga mat i sitt eget kök.

Bra presenter till 1 åring

 • Brandbilar – alla 1 åringar gillar utryckningsfordon!
 • Lådor där man vrider på knappar och det hoppar upp massa djur
 • Pippidocka Pippi brukar vara en stor idol. Även Pippifilmer brukar vara väldigt omtyckta bland små barn.
 • Sorteringslådor där man stoppar klossar med olika former i olika hål och sedan plockar ut dem igen och börjar om.
 • Fisherprice buss – ja alla Fisherprice leksaker brukar vara kul och kunna sysselsätta små knattar länge.
 • Pussel-  med några få bitar och kanske knoppussel, så bitarna blir lättare att greppa om.
 • Brios bollbultbräda eller en klassisk bultbräda
 • Gå vagn med verktyg så att barnet kan hjälpa mamma och pappa. Verktygsvagnen innehåller massor av delar. Det här är en leksak som räcker långt upp i åren.
 • Duplo ”storlego” – just det här är ett ponnystall som kommer att sysselsätt ett åringen länge
 • Klossar är ju en klassiker. Allra roligast är om du kan bygga upp tornen så högt så möjligt. Sedan kommer 1 åringen att riva tornet med stor förtjusning.
 • Järnväg det här är en riktigt rolig present för ett åringar. Det är en present som de kommer använda långt upp i åren. Det finns massor av tillbehör att köpa till om man vill det.
 • Max böckerLudde böcker och pekböcker.
 • Sångpåse. En påse i tyg där man plockar upp en tygsymbol i taget ur påsen t.ex. en ekorre och sjunger ekorren satt i granen. Eller en tomte och sjunger I ett hus i skogens slut liten tomte tittar ut.

Bra presenter till andras barn

Är det inte ditt barn brukar det vara roligt att ge bort en xylofon, blandade instrumentmusikinstrument. Bollar som låter, bolltornleksaker som låter och pipleksaker är andra höjdarpresenter.

En lära gå vagn är en väldigt praktisk leksak. Dels kan den användas som stöd när barnet lär sig gå. Dels kan den användas för att transportera sina byggklossar över hela huset. Nu behöver de inte längre hämta sakerna en och en. Vagnen kommer även kunna användas att köra småsyskon och dockor i.

Föräldrarna däremot brukar bli gladast om barnet får lite nya kläder eller en pyjamas. Andra presenter som kan funka bra till 1 åringar är påslakanset med något fint motiv. BabblarnaNalle Phu och Paw Patrol.

Presenter som 1 åringar gillar är t.ex. Pippidockor, Bamse gosedjur ja – förstås leksaker som för oväsen.

Kläder mm att ge i present till 1 åring

bra present till barnkalas
bra present till barnkalas

Det finns faktiskt bra kläder som du kan ge en 1 åring om du inte vill bygga så mycket på leksaksberget. Kläder uppskattas kanske inte så mycket av barnet, utan mer av föräldrarna.

En ryggsäck är alltid användbart. Har den sedan en fin figur på så brukar den bli mycket omtyckt av barnet också. Praktiskt att kunna packa alla sina saker inför dagis eller till utflykten.

Ge 1 åringen möbler i present

Varför inte ge 1 åringen egna möbler att ha framför tvn? Den kan användas under lång tid. Eller kanske bord och stolar att ha i sitt rum. Det är ett väldigt bra sätt att få dem att stanna i sitt rum med all matlagningsutrustning. Dockservisen behöver inte längre tas med ut till köket för att bjuda föräldrarna på middag.

När du ger bort presenter till 1 åringar är inslagningen minst lika viktig som innehållet. En present till 1 åring behöver ha ett fint papper och fina snören. Det är födelsedagens höjdpunkt!

Hittade du inte någon riktigt bra present till 1 åring på den här sidan? Då kanske du hittar något på dessa sidor:

Läsarkommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

↑ Top of Page