Julklapp till 2 åring

Söker du efter en julklapp till 2 åring?

Det är jättelätt att hitta bra julklappar till en 2 åring. 2 åringar är inte alls kräsna och de kommer att älska de flesta julklappar. Här hittar du mina bästa förslag på julklappar till 2 åring: leksakståg, docka och låtsasmat. Men fortsätt läs så ska du få fler tips på bra julklappar!

Julklapp till 2 åring inte bör innehålla smådelar

Det enda man behöver tänka på när det gäller 2 åringar är att de stoppar saker i munnen så leksakerna bör inte innehålla smådelar pga risken för kvävning. Så se till att julklapparna inte innehåller små delar. Leksaker som gör det brukar vara uppmärkta med ”rekommenderas ej för barn under 3 år”. Men även om man inte hittar någon sådan märkning bör man använda sitt sunda förnuft. Med det sagt går vi vidare till leksakstipsen.

bra julklapp till 2 åring

Hitta en bra julklapp till 2 åring

Bra leksaker att ge i julklapp till 2 åring

Söta julklappar

Söta julklappar som alltid uppskattas av 2 åringar är förstås gosedjur i alla former och små djur, bilar och liknande som man drar efter sig i ett snöre.

Göra som de vuxna

  • 2 åringar tycker ju om att göra samma saker som mamma och pappa, så varför inte köpa dem en egen verktygslåda eller en minidammsugare?
  • Låtsasmat, matlagningssaker och dockspis är något som kan sysselsätta små barn länge. Även långt upp i åren tycker de om att leka med dessa saker. Kan du handarbeta eller sy så brukar det vara väldigt poppis med stickade godsaker i form av bullar, dammsugare, glassar, muffins eller prinsesstårtor. Dessa kan också kombineras med en kassaapparat för att även kunna leka affär.
  • Självklart behöver minikocken någon att laga mat till. Det är här som dockorna kommer in. Till dockorna finns det många roliga tillbehör som barnen brukar gilla. Det är både dockvagnar, docksängar, nappflaskor och extra kläder. Här kan du göra mycket själv om du är sykunnig. Både dockkläder och sängkläder till docksängen kan du sy själv.

Miniatyrvärldar

Miniatyrvärldar i form av parkeringshus, bondgårdar, järnväg, dockskåp eller Pippihus är bra julklappar till 2 åringar. Det är julklappar som räcker långt upp i åren och som de gärna sysselsätter sig med långa stunder.

Lite större julklappar till 2 åringar

  • Lite större julklappar som 2 åringar önskar sig är bobby-car och dockvagnar. Vill du verkligen hamna på plus hos 2 åringen så ska du ge honom eller henne en eldriven minibil. Lektält är också väldigt roligt (om man har det utrymmet hemma).
  • Ge 2 åringen julklappar för utelek som t.ex. en pulka.

Pysselsaker i julklapp till 2 åringar

  • Att ge pysselsaker i julklapp till 2 åring brukar vara en god idé. Målarblock, kritor eller play-do-lera är bra grejer. Se upp för tuschpennorna, de kan göra mycket skada snabbt. Färgkritor brukar gå att sudda bort på de flesta underlag.
  • Fingerfärg brukar uppskattas av barnen, men kräver lite mer av föräldrarna.

Andra bra julklappar till en 2 åring

  • Brandbilar, lådor där man vrider på knappar och det hoppar upp massa djur, Pippisaker, sorteringslådor, pussel…det finns väldigt mycket bra julklappar för 2 åringar.
  • Pedagogiska leksaker i form av Duplo ”storlego”, klossar och briojärnvägar är saker som kan hänga med länge.
  • Rollekar är alltid kul, utklädningskläder i form av Pippi, klänningar för att bli prinsessa, riddarutrustning osv brukar de gilla.

Bra julklappar att ge andras barn i julklapp

Om det inte är dina egna barn kan det vara kul att ge 2 åringen musikinstrument i julklapp. Är det ditt eget barn vill du kanske vänta till 25-årsåldern med att introducera det.

Kläder mm att ge i julklapp till 2 åring

Det finns faktiskt bra kläder som du kan ge en 2 åring om du inte vill bygga så mycket på leksaksberget. Tvååringar uppskatta även att få en pyjamas med någon favoritfigur på t.ex. Pippi eller Babblarna brukar vara poppis i den åldern. Det brukar även vara uppskattat med en badrock eller ett fint badlakan med favoritfiguren på. Ett par tofflor kan också vara mysigt.

En ryggsäck är alltid användbart. Har den sedan en fin figur på så brukar den bli mycket omtyckt av barnet också. Praktiskt att kunna packa alla sina saker inför dagis eller till utflykten.

Ge 2 åringen möbler i julklapp

Varför inte ge 2 åringen en egen fotölj eller en liten bäddsoffa att ha framför tvn? Den kan användas under många år framåt. Eller kanske bord och stolar att ha i sitt rum. Det är ett väldigt bra sätt att få dem att stanna i sitt rum med alla matlagningslekar. Dockservisen behöver inte längre tas med ut till vardagsrummet för att bjuda föräldrarna på en kaffeslurk.

Reader Interactions

Trackbacks

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

↑ Top of Page