Bra julklappar till 12-årig tjej

Bra julklappar till 12-årig tjej

I den här åldern skiljer det sig ofta väldigt mycket mellan vad killar och tjejer önskar sig till jul. Bra julklappar till 12-åriga tjejer är oftast gulliga saker, enhörningar osv. Det brukar också vara populärt med julklappar som man gör godis, glass eller andra godsaker i. Det har också varit en trend med slime och fidget spinners. Men dessa verkar inte längre vara så efterlängtade julklappar till 12-åriga tjejer. Något som är ganska typiskt för barn i 12-årsåldern är den totala avsaknaden av förståelse för pengars värde. Jag har fått enorma önskelistor av mina barn just när de varit runt 12-årsåldern. Ett år roade jag mig med att räkna ihop kostnaden för att uppfylla alla önskningar på önskelistan. Det var uppe i runt 30000kr med lite snabb överslagsräkning. Dessa enorma önskelistor som dykt upp före jul har, som väl är, minskat lite med åren.

Julklappar till 12-åriga tjejer får inte vara barnsliga

När man köper julklapp till en 12-årig tjej är det också väldigt viktigt att fundera över att julklappen inte blir för barnslig. Om du inte riktigt känner den 12-åriga tjejen så väl, så undvik de ”barnsligaste” julklapparna bland mina förslag. Jag minns så väl en julklapp som blev helt fel. Det var när jag som 13-åring fick en docka av pappa i julklapp. Jag önskade mig smink och kläder, men pappa gav mig en docka. Jag hade slutat leka med dockor när jag var 7 år. Jag trodde jag skulle få något fint, men så var det en docka. Pappa hade inte koll på vad som var barnsligt och inte. Känner du dig osäker på vad just den tjej som du ska köpa julklapp till gillar och vad hon önskar sig, undvik dockor, nallar och annat som kan upplevas som barnsliga.

Exempel på bra julklappar till 12-åriga tjejer som ger ökad kunskap

En riktigt bra julklapp till 12-årig tjej är kunskapsprylar. Kluriga spel, tankenötter eller kunskapsbefrämjande grejer. Böcker. IQ-pussel.

Robot i julklapp till 12 årig tjej

Själv är jag lite sugen på att köpa en programmerbar robot till min dotter. Jag tycker att sånt måste uppmuntras. Roboten såg ut som en rund boll bara. Tyvärr visade sig roboten vara väldigt dyr (1200kr) hade varit överkomligt… men 12 åringar vill ha många julklappar. Därför har jag lagt det här med roboten åt sidan så länge. Det kanske blir någon annan gång under året. Men just nu blev det lite för dyrt i alla fall. Men jag är sugen. Den robot jag såg (osäker på vart nu) var vattentålig, man kunde använda den som motor till fordon man byggt i t.ex. Mekano, man kunde använda roboten när man målade…och inte minst barnet fick lära sig programmering under roliga former. Med hjälp av sin ipad drog man ut komponenter som symboliserade vad roboten skulle göra. I filmen jag såg var både barn och pedagoger helt lyriska. Ska se om jag kan hitta tillbaka till den filmen igen och dela med mig av den. Idag i skolan fick min yngsta dotter (12 år) höra att hon inte kunde göra något eftersom hon är tjej. Jag vill så väldigt gärna ge henne självförtroende och få henne att förstå att göra precis vad hon vill. Det finns bara en sak tjejer inte klarar av som killar kan. (Stå upp och kissa…det avråder jag å det bestämdaste för… i alla fall inomhus) NU…nu har jag äntligen hittat den coola roboten. Men det blir inte den här julen i alla fall…önskelistan blev för lång. Och jag fick tydliga besked om att BARA FÅ EN ENDA julklapp inte var aktuellt.

12-åringar önskar sig enhörningar

Enhörningar – varför just enhörningar har kommit att bli så omåttligt populära julklappar bland 12-åriga tjejer vet jag faktiskt inte. Men enhörningar är väldigt uppskattade och de finns som alla möjliga prylar, så som muggar, enhörningar som powerbanktofflor, kläder, godisbajsande enhörningar, enhörningspulkor, enhörningslampor, gosedjur i form av enhörningar. Nästan alla 12-åriga tjejer önskar sig enhörningar i julklapp.

Flamingos

Förutom enhörningar är det väldigt vanligt att 12-åriga tjejer önskar sig flamingos i julklapp.

Julklappar där man kan göra godsaker

Söker du bra julklappar till 12-årig tjej? Något som hon garanterat kommer tycka väldigt mycket om att få är julklappar där hon kan laga egna godsaker. Tjejer i den åldern önskar sig ofta glassmaskiner, cupcakes, ice-cream roll maker, smoothies, sorbetmaskiner eller chokladfondue. Det är också många som önskar sig små byttor liknande smågodsförsäljningen i affären. En popcornmaskin eller popcornskål för mikron är också högt upp på önskelistorna. 12-åriga tjejer vill gärna kunna göra egna snacks när de blir sugna eller hungriga.

Bra julklappar till 12-årig tjej som redan har allt

Personligen upplever jag att barn i den åldern har alldeles för mycket saker redan. De har så mycket saker att de ofta har svårt att hålla ordning i rummet. Jag har börjat ge aktier i julklapp till min 12-åriga dotter. Istället för saker så får hon några aktier i t.ex. Cloetta, HM, Swedbank. Det viktiga här tycker jag är att det är en aktie som hon förstår vad företaget gör.

Ge en 12-åring kläder i julklapp

En bra julklapp till en 12-årig tjej kan också vara kläder. En snygg topp, med enhörningar, blommor eller paljetter. Varför inte en ullig myskofta eller ett par varma enhörningstofflor. En bra idé här kan faktiskt vara ett presentkort. Det är något hon blir glad för två gånger, först när hon får det och sen även när hon får handla för presentkortet. Varför inte handla för presentkortet tillsammans med henne?

Julklapp som gör att ni får spendera tid tillsammans

Äventyr – En bra julklapp till en 12-årig tjej kan också vara en upplevelse eller ett äventyr tillsammans. Kanske skulle hon uppskatta en spa-weekend tillsammans med dig?

Bra julklappar till 12-årig tjej

Kanske gillar hon någon bokserie, t.ex. Harry Potter. Då finns det ofta många fina saker att ge 12-åriga tjejer. Harry Potter lampa står högt på önskelistan hemma. Känner du inte till att den tjej du ska köpa julklapp till är väldigt intresserad av just Harry Potter, då kan det bli väldigt fel istället. Då bör du istället köpa någon annan julklapp till henne.

Billiga julklappar till 12 åriga tjejer

Lite vuxnare set med pärlor som hon får pärla själv till ett halsband/armband. Schampo, hårbalsam, badskum, badsalt, badbomber, body lotion, bubbelbad, läppglans, billigare smycken (från t.ex. Glitter) necessär, prydnadskudde, ljusslinga, en roligare tandborste och godis, ljuslykta med batteridrivet ljus, kaktusar, miniväxthus, askar att lägga smycken i, hårsnoddar, hårband, hårspännen, tavlor, krukväxter, högtalare att koppla in telefonen på, fin mugg, fint glas, porslinsmålningspennor, glitterpennor, glitterlim, juldekorationer till fönstret, yatzy, uno, kortlek, DVD-film osv.

Läsarkommentarer

Trackbacks

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

↑ Top of Page