Bra julklapp till mamma

Konsten att hitta en bra julklapp till mamma

bra julklapp till mamma tips

Bra julklapp till mamma tips

Vad är en bra julklapp till mamma? Att hitta en bra julklapp till mamma kan vara svårt ibland. Här tänkte jag berätta om mina bästa julklappstips för riktigt bra julklappar till mamma.

Söker du en födelsedagspresent till mamma hittar du dem här! Vill du hitta julklappar till andra kvinnor hittar du dem här.

Till att börja med vill jag bara säga att en julklapp till mamma måste inte kosta massor. Går du t.ex. i skolan, är arbetslös eller något annat som gör att du inte har pengar i överflöd så behöver du verkligen inte köpa något dyrt till mamma! Du kanske kan tillverka något själv som mamma uppskattar precis lika mycket som en köpt present. Du kanske kan ge mamma presentkort i julklapp på sådant du kan göra för henne t.ex. ”baka kladdkaka”, ”städa huset” eller ”filmkväll där hon väljer film”.

Vill du ändå köpa en julklapp till mamma finns det många bra idéer:

Julklapp till mamma som du gör själv

Mammor uppskattar också att få saker du har gjort själv. Att du har lagt ner tid och kärlek på en julklapp är mer värt än pengar. Att få något ens barn gjort själva (även vuxna barn) är mycket mer värt än en köpt pryl faktiskt. Vad du ska göra för julklapp till mamma beror ju på vad du kan. Kan du sy kan du sy, sticka eller virka finns det ju massor av småsaker du kan göra till till mamma i julklapp, sminkväskor, grytlappar, handväska, bokmärke, skopåsar, nyckelringar, duk, raggsockar eller något annat fint. Är du bra på att snickra kanske du kan göra ett fint träföremål som julklapp till mamma. En skärbräda, en liten skål eller varför inte tillverka ett smycke i trä som julklapp till mamma? Du kanske kan baka kakor och lägga i en fin ask.

En av de finaste presenter jag själv fått av mina barn är när yngsta dottern var liten. Hon hade fått nya pärlor i rosa och silver. Hon pärlade ett halsband till mig. Hon höll säkert på en månad och pärlade och hon använde slut på de finaste pärlorna till mitt halsband. Jag använder fortfarande det halsbandet ibland. Det är ingen som någonsin har jobbat så länge för att ge mig en present. Hon gjorde dessutom slut på sina egna ”skatter” när hon pärlade halsbandet till mig. Det är riktig kärlek det! <3

Mamma blir inte mer tacksam eller glad för att du köper en julklapp som du egentligen inte har råd med. En julklapp till mamma måste inte vara dyr, bara ges med kärlek!

Dålig julklapp till mamma

Att ge mamma prydnadssaker i julklapp är sällan en bra idé. Inte ens mammor har någon större nytta av prydnadssaker. De bara står där i bokhyllan och måste dammas. En julklapp till mamma som är stor och måste vara framme jämt, är kanske inte någon bra idé. Tavlor är sådana saker som det sällan brukar bli riktigt bra att köpa åt någon annan. Det är heller inte så bra att ge julklapp till mamma som kräver skötsel.

Bra julklapp till mamma

En bra julklapp till mamma skulle istället kunna vara ett mys-paket med en filt, en riktigt bra bok och lite lyxig choklad.

Fundera över vad din mamma gillar. Om du vill hitta en riktigt bra julklapp till mamma. Kanske är hon intresserad av handarbete? Gillar hon att baka tårtor eller är hon typen som älskar att titta på film? Att ge mamma något till sin hobby kan vara en god idé.

Många kvinnor och tjejer uppskattar att få fina accessoarer i julklapp. Men här är det bättre att hitta en perfekt som passar just din mamma. En handväska som är i helt fel färg kommer kanske inte att bli använd alls.

Ge mamma en julklapp som är personlig

Mammor har oftast uppnått en ålder där de har råd att själva köpa sig det som de behöver och önskar. En bra julklapp till mamma måste inte kosta mycket pengar. en fin julklapp till mamma ska istället visa att du bryr dig om och älskar henne. En julklapp till mamma behöver vara något personligt för just henne.

Har mamma en mobiltelefon? Kanske skulle mamma uppskatta att få ett fint mobilskal, powerbank, eller ett mobiltelefontillbehör. Kanske inte en selfipinne, utan något annat. Ideal of Sweden har många väldigt snygga mobilskal. Vet du vilken mobiltelefonmodell din mamma har kommer du garanterat att kunna hitta ett mobilskal i hennes stil där.

Julklapp till mamma och pappa

Julklapp till mamma och pappa Ge dem en flaska vin, en upplevelse eller baka något

Julklapp till mamma och pappa Ge dem en flaska vin, en upplevelse eller baka något

Om du tycker att det är svårt att hitta en julklapp till mamma kanske det är lättare att hitta en julklapp till mamma och pappa tillsammans? En bra julklapp då skulle kunna vara:

  • En ölprovning
  • En vinprovning
  • Upplevelsepresentkort
  • En flaska vin
  • Presentkort på en middag som du lagar
  • Baka kakor
  • Ge dem hemlagad sylt
  • En film och tilltugg för en filmkväll

Julklapp till mamma tips på små roliga saker

Julklappar till mamma 2018

Julklappar till mamma 2018 är lika svårt att köpa som alla andra år. Har du svårt att välja julklapp till mamma så satsa på något fint som visar hur mycket du älskar henne.

Julklapp till mamma som har allt

Har din mamma redan allt? Då kan det verka svårt att köpa julklappar till henne. Men behöver det vara det? En julklapp till mamma som har allt kanske inte ska bidra till fler saker i bokhyllan eller fler saker att sköta. Men då kan man faktiskt ge mamma vin, upplevelser eller en bra bok. Eller ett presentkort på att du ska bjuda på en hemlagad middag.

Julklapp till mamma upplevelser

Till mamman som redan har allt kan det vara bra att ge upplevelser. De upplevelser som jag tycker du ska ge mamma är:

Nu tycker jag inte att du ska ge mamma en upplevelse som du skickar iväg henne ensam på, utan gör det här tillsammans med mamma. Vad kan vara finare än att få tillbringa tid tillsammans med sina barn.

Julklapp till mamma som hon förtjänar

Välmående, avslappning och något vackert!

De flesta mammor behöver nog lite extra avslappning och vila. När vi köper julklappar är det väl bra att ge mamma något som handlar om hälsa och välmående. Ett spabesök är något som de flesta mammor uppskattar. Du kan även ge mamma en lyxig presentkorg med väldoftande oljor, ljus eller krämer.

Sist men inte minst brukar mammor gilla vackra detaljer, ett smycke eller en fin inredningsdetalj.

Fortsatt läsning:

Födelsedagspresent till mamma

Läsarkommentarer

Trackbacks

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

↑ Top of Page