Julklapp till 7 åring

Julklapp till en 7 åring – Vad ska jag köpa?

Att hitta bra julklappar är svårt! Speciellt om man inte känner barnet i fråga så väldigt väl. Kanske är det en kompis barn du ska köpa julklapp till eller ett barnbarn som du inte träffar så väldigt ofta. Här ska du få mina bästa julklappstips för 7 åriga tjejer och killar. Har du bråttom att köpa något så ska du få tre snabba julklappstips här: Lego, gosedjur eller trollerilåda. Men du ska få fler tips på julklappar till 7 åringar. 

Julklapp till 7 åring vad är en bra julklapp

Julklapp till 7 åring vad är en bra julklapp?

Ge en julklapp till 7 åringen så att han eller hon lär sig mer saker

Det är kul att få julklappar som gör att man lär sig mer. Sådana julklappar är t.ex. tekniklådor, kemilådor eller

Bra böcker är alltid kul att få. Det kan både vara faktaböcker, Lasse-Maja, Findus och Pettson eller Bröderna Lejonhjärta.

Jordglob med belysning är också en rolig present i den här åldern.

Dinosaurieutgrävning och mikroskop är väldigt roliga julklappar till 7 åringar.

Blir aldrig fel som julklapp till en 7 årig flicka eller pojke! Lego är både roligt och är bra för barnens utveckling. Det kan dessutom ge föräldrarna en stunds avkoppling. Det finns dessutom andra byggsystem, mekano, stavar och klossar med teknik lego eller magnet bygglossar som är roligt att bygga med.

TV-spel

Att få tv-spel i julklapp är nog den högsta formen av lycka för en 7 åring. Det finns många fina spel som passar 7 åringar och som inte går ut på att döda. TV-spel är en julklapp som passar både tjejer och killar. Det finns lego-tvspel, batman-tvspel, dansspel och mycket mycket annat. Det är inte svårt hitta något spel som passar varje barn.

Ge 7 åringar sällskapsspel i julklapp

7 åringar brukar gilla att spela sällskapsspel tillsammans med familjen. Spel som passar är t.ex. Den försvunna diamanten, Twister, Yatzy eller Uno.

En bra julklapp till 7 åring är pyssel i alla former

Det finns mycket roligt pyssel som kan passa bra att ge 7 åringar i julklapp. I den här åldern brukar de kunna underhålla sig själva långa stunder med pyssel. Både tjejer och killar brukar gilla att pyssla. Exempel på roligt pyssel för 7 åringar är:

Julklapp till 7 åring pyssel brukar alltid vara uppskattat

Julklapp till 7 åring – pyssel brukar alltid vara uppskattat

 • Målarbok
 • Pennor
 • Pysselbok
 • Pärlor för att gör halsband/armband
 • Pärlplattor
 • Dagbok
 • En bok om origami och en bunt med färgade papper
 • Fina papper
 • Cernitlera
 • Gipsfigurset
 • Play Doh-lera
 • Glitterlim
 • Bok om hur man viker flygplan
 • Vattenfärg

Ge 7 åringen utomhusleksaker

Att få utomhusleksaker är alltid kul. Skridskor, pulka eller skidor är leksaker som alla 7 åringar älskar. Tänk på att komplettera med en hjälp också. Stora spadar att gräva i snön med så att han eller hon kan bygga världens finaste snökoja.

Ge film i julklapp till 7 åringarna

Efter en lång dag ute i snön är det skönt att komma in och slappa i soffan framför en bra film. Filmer som funkar bra för 7 åringar är Frost, Upp, Peter och draken, Kejsarens nya stil, Hitta Nemo, Alice i Underlandet, Den lille prinsen, Sune i Grekland, Sune på bilsemester och Sune i fjällen, Bamse och tjuvstaden, Mulan eller Kalles chokladfabrik.

Simglasögon eller bil i julklapp till 7 åring

Radiostyrd bil står ofta högt upp på 7 åringens önskelista. Radiostyrda bilar är något som både tjejer och killar tycker är roligt att få i julklapp.

Det är också roligt att få cyklop och simglasögon och att besöka badhuset tillsammans i mellandagarna.

Inredning i julklapp till 7 åring

Inredning som 7 åringar önskar sig i julklapp är t.ex. en fin väckarklocka, en handduk med något fint motiv eller ett bäddset med t.ex. batman eller enhörningar.

Bra julklappar till 7 åriga tjejer

Många tjejer i den här åldern önskar sig halsband och ett fint smyckeskrin att förvara dem i. Kanske har hon även hål i öronen. Köper du örhängen så se till att det är nickelfritt.

En riktigt bra julklapp till 7 åring är utklädningskläder

En riktigt bra julklapp till 7 åring är utklädningskläder

Utklädningskläder

En riktigt bra julklapp till 7 åring är en skattkista med gamla kläder i. Komplettera gärna kläderna med prinsesskrona, ”diamanthalsband” och en mantel för superhjälteuppdrag. Det behöver inte bil så dyrt, men detta är en julklapp som verkligen brukar uppskattas.

Ge 7 åringen pengar i julklapp

Att få egna pengar är kul och att få köpa precis vad man vill för dem. Eller varför inte ge 7 åringen aktier i julklapp. Köp gärna något företag som barnet känner till som t.ex. HM eller Cloetta. Det gör det extra roligt att följa börsutvecklingen.

Fortsatt läsning:

Läsarkommentarer

Trackbacks

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

↑ Top of Page