Bra födelsedagspresent till mamma

Födelsedagspresent till mamma

En födelsedagspresent till mamma ska ges med kärlek och omtanke. Mammas födelsedag är något alldeles extra. Men hur hittar man en bra födelsedagspresent till mamma? Hur hittar man en födelsedagspresent till mamma i sista minuten? Här får du många tips på bra presenter både på sistaminutenpresent till mamma och födelsedagspresenter som behöver planeras i förväg. 

Letar du julklappar till mamma finns det här!

Födelsedagspresent till mamma tips

Födelsedagspresent till mamma tips

Sista minuten present till mamma

Aj då, är du ute i sista minuten med att köpa present till mamma? Då gäller det att handla snabbt! Då har jag ett bra förslag som du kan fixa nu, här framför datorn. Ge mamma en upplevelsepresent. Välj middag för två eller ost och vinprovning. Det är säkra kort. Den shoppar du här och nu och du får ett presentkort som levereras i din mailbox efter ca 5 minuter. Skriv ut det och köp en blomma till mamma på väg till födelsedagsfesten, eller nöjd dig med bara blomman. Eller köp en fin presentpåse och fyll med massa bra saker. T.ex. en bok, fin choklad, en flaska vin, badskum, bodylotion och några biobiljetter.

Bra presenter till mamma måste inte kosta så mycket. Det enda det kräver egentligen är lite eftertanke.

Välj en riktigt fin present till mamma

Det startar redan på morgonen med att hon uppvaktas med frukost på sängen, kaffe och smörgås kanske? I vår familj brukar vi ge en liten födelsedagspresent till mamma, eller den som fyller år redan på morgonen tillsammans med frukostbrickan. Ja i den mån barnen minns att mamma fyller år. 😉

Den här dagen är det viktigt att ha en bra födelsedagspresent till mamma, för vi vill ju att tagen ska bli något alldeles extra. Mamma ska känna sig väldigt omtyckt och älskad. En födelsedagspresent till mamma ska ges med kärlek! Välj en födelsedagspresent som mamma verkligen önskar sig. Ett strykjärn eller dammsugare är inte roligt att få.

Vad som är en bra födelsedagspresent till din mamma beror ju på vad hon är för person och vad hon har för intressen.

En födelsedagspresent till mamma måste inte kosta mycket

Mammas födelsedagspresent måste inte kosta skjortan. Jag lovar att din mamma blir inte gladare för en födelsedagspresent som du knappt har råd med. Det är bättre att ge en billig födelsedagspresent till mamma. På den här sidan hittar du många tips på bra födelsedagspresenter till mamma. De är indelade i lite olika kategorier för att du lättare ska hitta en riktigt bra födelsedagspresent just till din mamma. Ingen mamma är den andra lik. Kanske är din mammas utpräglade egenskap humor och du kanske bör hitta en extra rolig present till mamma, något som hon kan skratta åt länge. Om du fortfarande går i skolan så bör du självklart välja en födelsedagspresent till mamma som passar din budget!

Du kan hitta fina korgar på loppis. Köp en sådan och fyll den med produkter i något tema. Det kan t.ex. vara spa, godis, eller ost och kex. För att hålla en låg budget kan du hitta mycket fina saker att stoppa i korgen i en helt vanlig mataffär. Badsalt, schampo, fotvårdsprylar och tvålar. På det sättet kan du få en riktigt fin och genomtänkt present till mammas födelsedag, utan att det behöver kosta mycket alls.

En annan idé är att du gör en korg med en massa godsaker i. Ost, kex oliver, en flaska vin, chokladask exempelvis. Ha i saker du vet hon tycker om. Sen binder du fast en rosett i korgen. Det brukar alltid vara en uppskattad present.

Upplevelser att ge mamma i födelsedagspresent

Varför inte bjuda mamma på en upplevelse, kanske något ni två kan göra tillsammans? Du hittar många bra upplevelser för mammor på upplevelse.com. Vad kan vara finare än en present där du ger mamma av din tid. T.ex. en matlagningskurs eller spelkvällar är sådant som uppskattas av de flesta mammor. Boka något tillsammans med din mamma. En födelsedagspresent till mamma som gör att ni får umgås! Kanske en dejkurs som ni bokar in eller varför inte en ölprovning, restaurangbesök för två eller en ballongflygning över stan?

Vad har mamma för hobbies?

Har din mamma någon hobby? Då kan den kanske erbjuda något bra tips på födelsedagspresenter till mamma. Om mamma gillar att fota, kanske fotoutrustning är en bra födelsedagspresent till henne. Om hon gillar att sy kan tyg vara roligt att få.

Mammor uppskattar ofta att få något lyxigt när de fyller år. Kanske ett vackert smycke, massage eller en parfym.

Ge mamma en bok i födelsedagspresent! Tycker hon inte om att läsa så går det faktiskt bra ändå:96 romaner för dig som fortfarande har bråttom är en bok som sammanfattar 96 kända romaner. Varje roman sammanfattas i fyra serierutor. Det är en hysteriskt rolig bok. Trots det lilla formatet lyckas författaren fånga kontentan av böckerna i fyra serierutor, vilket är en bedrift! Eller Jonas Gardells bok Till minne av en villkorslös kärlek. Gardell skriver alltid väldigt bra. En finstämd blandning av humor och sorg.

Mysiga presenter till mammor

Att få mysiga tofflor eller en fin pläd att värma sig under i soffan är ju mysigt. Kombinera gärna presenten med en bra bok (se ovan). En digital fotoram som du fyller med bilder på familj och vänner.

Födelsedagspresent till mamma, som du gör själv

Det finns många födelsedagspresenter till mamma som du kan göra själv. Går du i skolan och har slöjd eller bild så kanske du har tillverkat något där som passar bra att ge mamma i födelsedagspresent? Att få en födelsedagspresent som barnet har gjort själv och lagt ner mycket tid och kärlek på är mycket mer uppskattat än att få en köpt sak.

Virka grytlappar eller en nyckelring till mamma! Gör eget badsalt! Ge mamma ett bokmärke du själv pysslat ihop av olika papper eller andra material.

Köp en billig korg på loppis som du fyller med kakor och hemkokta karameller.

födelsedagspresent till mamma tips

Tips på bra födelsedagspresent till mamma

De bästa födelsedagspresenterna till en mamma

De bästa födelsedagspresenter jag själv fått av mina barn är de som getts med kärlek och omsorg. Jag kan berätta om de bästa födelsedagspresenterna jag fått av mina barn:

 • Ett halsband som dottern pärlade när hon var 5 år. Hon använde slut på alla sina finaste plastpärlor och hon jobbade med det halsbandet under flera veckor. Det kändes verkligen som det var en födelsedagspresent med kärlek.
 • En av mina favoritböcker är Liftarens guide till Galaxen. I den står det om en reseguide för vintergatan som har texten ”Don´t panic” tryckt på framsidan. Min son hade koll på att det var min favoritbok och tillräckligt koll på innehållet, så av honom fick jag en handduk med texten ”Don´t panic”.
 • Jag fick en linsask som inte bara var vanligt tråkig. Den här linsasken var verkligen jag. Den hade rosor och fina stenar på locken. Dottern som köpte den hade direkt tänkt på mig när hon såg den där asken.
 • Nyligen så hade jag råkat berätta för barnen om vilket fint telefonfodral jag hade hittat. De la de på minnet och när jag fyllde år fick jag både telefonfodralet, laddsladd och powerbank i samma blommiga mönster.

En bra födelsedagspresent till mamma är den som är genomtänkt och ges med kärlek. <3

Dåliga födelsedagspresenter till mamma är:

 • Brödrost Om du ändå absolut känner att du måste köpa en, titta då på en sån här lite häftigare i alla fall!
 • Strykjärn Tristare present får du leta länge för att hitta!
 • Dammsugare Tja, ska du ändå köpa en tråkig julklapp så tycker jag att du ska satsa på att göra dammsugningen roligare!
 • Hushållsassistent Tror du på fullaste allvar att detta är vad mamma önskar sig? Det tror inte jag!

Många mammor är intresserade av heminredning. Men här gäller det ju att du måste veta helt säkert att just din mamma också är det. Är mamma ointresserad så blir det genast en dålig present till mamma istället.

Se till att mammas födelsedagspresent inte är till dig själv

När du köper födelsedagspresent till mamma är det viktigt att den inte är till dig. Fundera några gånger innan du köper ett nytt TV-spel till mamma eller innan du köper biljetter till en hårdrockkonsert.

Hur intresserad är mamma av att laga mat egentligen? Vill hon verkligen ha kokböcker? Tycker om om att laga mat eller gör hon det bara av tvång, eftersom ingen annan gör det? Om hon inte är verkligt intresserad av matlagning är det inte roligt att få kokböcker eller köksutrustning för femte året i rad.

Födelsedagspresenter till mamma som alltid fungerar – Säkra kort

En bra födelsedagspresent till mamma som alltid fungerar är:

bra present till mamma på födelsedagen

Bra present till mamma

 • Parfym
 • Spa
 • En fotomugg med bild på dig
 • Smycken
 • Biopresentkort
 • Snyggt mobilfodral i hennes smak
 • En prenumeration på Storytel eller en tidning – ladda för många goda läsupplevelser
 • En värmande mössa och vantar i samma stil
 • Baka kakor, koka sylt eller gör eget godis till mamma
 • Fina tvålar
 • Badskum, badsalt eller badbomber
 • Presentkort på att städa huset

För mamman med humor

Har din mamma humor så skulle jag föreslå något av dessa:

 • Enhörningar i alla dess former
 • Fotomugg med bild på dig (extra roligt är det faktiskt om du är vuxen)
 • Mina barn gillade inte Ulf Lundell av någon anledning. I december fick de nog. De tog mina skivor och slog in dem i julklapp till mig. Jag hann inte sakna skivorna, men blev jätteglad när jag fick tillbaka dem.

Bra present till mamma som fyller 60 år

När mamma fyller 60 år vill man ju gärna ge något större än vanligt. Vad sägs om en weekendresa? Någonstans dit ni båda vill åka? En upplevelse tillsammans? En kväll med stand up komedi? En kryssning till Riga med valfri behandling? En kryssning på Göta Kanal? Ett presentkort på massage kanske? Eller så kanske du kan hitta en fin guldklocka på guldfynd. Eller varför inte ge henne guldsmycken i 60-årspresent. Teater och middag, ost och vinprovning eller en föreläsning är bra presenter till en mamma som fyller 60 år.

Bjud mamma på middag

Det är lätt att hamna vilse i jakt på den perfekta presenten. Men allt behöver inte vara saker. Meningen är att din mamma ska kunna koppla av. Bjud henne på middag. Skippa utemat, utan bjud mamma på något du lagar själv. Att bli bjuden på middag brukar alla mammor tycka om.

Inslagning

Se även till att ha ett fint omslagspapper till mammas födelsedagspresent. En vackert inslagen gåva gör att mottagaren känner sig extra uppvaktad och älskad. Det finns ju så många vackra papper och presentsnören nu för tiden. Hitta något fint, som du vet att din mamma skulle gilla. Läs mer om paketinslagning här.

Läsarkommentarer

Trackbacks

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

↑ Top of Page