Bra födelsedagspresent till mamma

Födelsedagspresent till mamma

En födelsedagspresent till mamma ska ges med kärlek och omtanke. Mammas födelsedag är något alldeles extra. Det startar redan på morgonen med att hon uppvaktas med frukost på sängen, kaffe och smörgås kanske? I vår familj brukar vi ge en liten födelsedagspresent till mamma, eller den som fyller år redan på morgonen tillsammans med frukostbrickan.

Här får du många tips på bra presenter…

Födelsedagspresent till mamma tips

Födelsedagspresent till mamma tips

Den här dagen är det viktigt att ha en bra födelsedagspresent till mamma, för vi vill ju att tagen ska bli något alldeles extra. Mamma ska känna sig väldigt omtyckt och älskad. En födelsedagspresent till mamma ska ges med kärlek! Välj en födelsedagspresent som mamma verkligen önskar sig. Ett strykjärn eller dammsugare är inte roligt att få.

Vad som är en bra födelsedagspresent till din mamma beror ju på vad hon är för person och vad hon har för intressen.

En födelsedagspresent till mamma måste inte kosta mycket

Mammas födelsedagspresent måste inte kosta skjortan. Jag lovar att din mamma blir inte gladare för en födelsedagspresent som du knappt har råd med. Det är bättre att ge en billig födelsedagspresent till mamma. På den här sidan hittar du många tips på bra födelsedagspresenter till mamma. De är indelade i lite olika kategorier för att du lättare ska hitta en riktigt bra födelsedagspresent jut till din mamma. Ingen mamma är den andra lik. Kanske är din mammas utpräglade egenskap humor och du kanske bör köpa något roligt till mamma som hon kan skratta åt länge.

Upplevelser att ge mamma i födelsedagspresent

Varför inte bjuda mamma på en upplevelse, kanske något ni två kan göra tillsammans? Vad kan vara finare än en present där du ger mamma av din tid. T.ex. en matlagningskurs eller spelkvällar är sådant som uppskattas av de flesta mammor. Boka något tillsammans med din mamma. En födelsedagspresent till mamma som gör att ni får umgås!

Vad har mamma för hobbies?

Har din mamma någon hobby? Då kan den kanske erbjuda något bra tips på födelsedagspresenter till mamma. Om mamma gillar att fota, kanske fotoutrustning är en bra födelsedagspresent till henne. Om hon gillar att sy kan tyg vara roligt att få.

Mammor uppskattar ofta att få något lyxigt när de fyller år. Kanske ett vackert smycke, massage eller en parfym.

födelsedagspresent till mamma tips

födelsedagspresent till mamma tips

De bästa födelsedagspresenterna till en mamma

De bästa födelsedagspresenter jag själv fått av mina barn är de som getts med kärlek och omsorg. Jag kan berätta om de bästa födelsedagspresenterna jag fått av mina barn:

 • Ett halsband som dottern pärlade när hon var 5 år. Hon använde slut på alla sina finaste plastpärlor och hon jobbade med det halsbandet under flera veckor. Det kändes verkligen som det var en födelsedagspresent med kärlek.
 • En av mina favoritböcker är Liftarens guide till Galaxen. I den står det om en reseguide för vintergatan som har texten ”Don´t panic” tryckt på framsidan. Min son hade koll på att det var min favoritbok och tillräckligt koll på innehållet, så av honom fick jag en handduk med texten ”Don´t panic”.
 • Jag fick en linsask som inte bara var vanligt tråkig. Den här linsasken var verkligen jag. Den hade rosor och fina stenar på locken. Dottern som köpte den hade direkt tänkt på mig när hon såg den där asken.
 • Nyligen så hade jag råkat berätta för barnen om vilket fint telefonfodral jag hade hittat. De la de på minnet och när jag fyllde år fick jag både telefonfodralet, laddsladd och powerbank i samma blommiga mönster.

En bra födelsedagspresent till mamma är den som är genomtänkt och ges med kärlek. <3

Dåliga födelsedagspresenter till mamma är:

 • Brödrost
 • Strykjärn
 • Städutrustning
 • Hushållsassistent

Många mammor är intresserade av heminredning. Men här gäller det ju att du måste veta helt säkert att just din mamma också är det. Är mamma ointresserad så blir det genast en dålig present till mamma istället.

Se till att mammas födelsedagspresent inte är till dig själv

När du köper födelsedagspresent till mamma är det viktigt att den inte är till dig. Fundera några gånger innan du köper ett nytt TV-spel till mamma eller innan du köper biljetter till en hårdrockkonsert.

Födelsedagspresenter till mamma som alltid fungerar – Säkra kort

En bra födelsedagspresent till mamma som alltid fungerar är:

bra present till mamma på födelsedagen

bra present till mamma på födelsedagen

 • Parfym
 • Spa
 • En fotomugg med bild på dig
 • Smycken
 • Biopresentkort
 • Snyggt mobilfodral i hennes smak
 • En prenumeration på Storytel – ladda för många goda läsupplevelser
 • En värmande mössa och vantar i samma stil

För mamman med humor

 • Har din mamma humor så skulle jag föreslå något av dessa:
 • Enhörningar i alla dess former
 • Fotomugg med bild på dig (extra roligt är det faktiskt om du är vuxen)

Inslagning

Se även till att ha ett fint omslagspapper till mammas födelsedagspresent. En vackert inslagen gåva gör att mottagaren känner sig extra uppvaktad och älskad. Det finns ju så många vackra papper och presentsnören nu för tiden. Hitta något fint, som du vet att din mamma skulle gilla.

Reader Interactions

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

↑ Top of Page